Παυλόπουλος και Μενδώνη επισκέπτονται το νόμο Ροδόπης

Στο νομό Ροδόπης βρίσκονται σήμερα, 10/02, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Οι δυο τους συναντήθηκαν στο αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας καθώς οι λόγοι -και οι δρόμοι- της επίσκεψης τους ήταν διαφορετικοί.

Ο μεν Πρόεδρος ήρθε στην Ροδόπη ως προσκεκλημένος του δήμου Μαρωνείας Σαπών, η δε υπουργός βρίσκεται στη Θράκη από το Σάββατο επισκεπτόμενη τον Έβρο και συμμετέχοντας σε κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και σε τοπικές συσκέψεις για θέματα του υπουργείου πολιτισμού και στόχο την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων της Θράκης κάτι που όπως είπε «αποτελεί προτεραιότητα του Κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας ο κος Παυλόπουλος, σημείωσε την ανάγκη ανάδειξης ου σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία, λέγοντας ότι οι Έλληνες ξέρουν να ζουν αρμονικά, αλλά αν οι γείτονες δεν το θέλουν αυτό «ξέρουμε να ζούμε και διαφορετικά» ενώ επεσήμανε την πάγια επωδό ότι «η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Σήμερα, η Μαρώνεια γιορτάζει τη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στο εκκλησάκι του οποίου τελέστηκε δοξολογία. Το εκκλησάκι βρίσκεται στο λιμανάκι του ιστορικού οικισμού

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 10/2/2020}