Πάσχα με διόδια στο Αρδάνιο θα κάνουν οι Εβρίτες

Δυσάρεστα νέα κόμισε στη Θράκη ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατία Οδός Α.Ε. Απόστολος Αντωνούδης, αναφορικά με τα διόδια του Αρδανίου και όχι μόνο.

Μιλώντας στο περιθώριο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της ΓΑΊΑ ΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη, ο κος Αντωνούδης είπε κατ’ αρχήν ότι τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού διοδίων του Αρδανίου. Η υποδομή θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο- Απρίλιο εκτίμησε ο Πρόεδρος και από κει και μετά θα ξεκινήσει η λειτουργία τους.

Επιπλέον, στο τέλος του έτους λήγει η διάρκεια των καρτών ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια της Μέστης για τους μόνιμους κατοίκους, και με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν πρόκειται να ανανεωθούν. Παράλληλα εντός του α εξαμήνου του 2019 θα τεθεί σε λειτουργία το αναλογικό σύστημα χρέωσης των διοδίων αφού έχουν εκκινήσει οι σχετικές διαδικασίες.

Σε ο,τι αφορά την ελεύθερη διέλευση αυτή θα εξακολουθήσει να ισχύει για ανέργους και ΑμεΑ ενώ για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες δικαιούχων γίνεται μια διαβούλευση αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα που θα καταλήξει.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 8/12/2018}