Στη Σαμοθράκη φέτος το Οικονομικό Φόρουμ Θράκης

Με το σύνθημα «Aκυρώστε το Μίσος», #cancelhate ενεργοποιείται στη Σαμοθράκη το Οικονομικό Φόρουμ Θράκης έπειτα από ένα απαραίτητο διάλειμμα για την περάτωση των εργασιών της μόνιμης κατοικίας του, στην Παλαιόπολη Σαμοθράκης και την «Αυλή της Αρσινόης».

Στο φετινό Οικονομικό Φόρουμ Θράκης θα διεξαχθεί μία ημερίδα συζητήσεων στις 25 Ιουνίου με κεντρικό Ομιλητή και τιμώμενο Πρόσωπο τον τέως Εξοχότατο Προέδρο της Δημοκρατίας Κυρίο Προκοπή Παυλόπουλο.

Ο τίτλος της ομιλίας του είναι:

Το ζήτημα της αμυντικής θωράκισης των νησιών μας στο Αιγαίο έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, κατά τα άρθρα 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και 42 παρ.7 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις 26 Ιουνίου θα διεξαχθεί περίπατος στον Αρχαιολογικό Χώρο με ανοιχτή συζήτηση:

“Is this a man’s world? Μία συζήτηση για το αν η απουσία της θηλυκής ηγεσίας σε επίπεδο κρατών κρατά τον κόσμο σε σταθερό μοτίβο”.

Το απόγευμα θα κάνει πρεμιέρα το πρώτο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Σαμοθράκης, Classical Samothrace 2022. Η φιλαρμονική Νέων Σοφίας, Βουλγαρίας θα τιμήσει τους προσκεκλημένους με ερμηνευτές παγκόσμιας εμβέλειας και μεταξύ αυτών, τον Dmitri Shostakovich, μια ιδιοφυΐα, που έγραψε μουσική μέσα στη Σιβηρία του Στάλιν χωρίς να φοβάται τον θάνατο και άφησε πίσω του μεγαλοπρεπή μουσική, που ανήκει σε όλη την Ανθρωπότητα.

Η μουσική ενώνει δεν διαιρεί, η μουσική είναι αγάπη.

Αυλή της Αρσινόης | Είσοδος 8 μ.μ. – Έναρξη 8.30 μ.μ. –

Τιμή Εισόδου 7€. *Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο Χορευτικό Σύλλογο Σαμοθράκης για αγορά παραδοσιακών ενδυμάτων.

Αναλυτικό πρόγραμμα συζητήσεων και εκδηλώσεων στο economicforumofthrace.org  

Πληροφορίες: info@economicforumofthrace.org 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 10/5/2022}