Το μήνυμα οδικής ασφάλειας, αναδείχθηκε σε έκθεση μοτοσυκλέτας στη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Κομοτηνής

Θαυμάσαμε τις μηχανές αλλά πήραμε κι ένα σημαντικό μάθημα οδικής ασφάλειας, στην έκθεση μοτοσυκλέτας που λειτούργησε το Σαββατοκύριακο 5-6 Μαΐου στο “σπίτι” του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κομοτηνής (ΜΟΚ) ακριβώς δίπλα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Βέσπες και παπάκια, on και off road, τσόπερ και κλασικές, όλες οι μοτοσυκλέτες ήταν εκεί για το ευρύ κοινό, για τους λάτρεις των δίκυκλων κι όχι μόνο.

Εκεί ήταν και η πρόεδρος του ΜΟΚ Ιωάννα Πουρνάρα να μας πει ότι “για πρώτη φορά λειτουργεί η έκθεση, ελπίζω να μην είναι η τελευταία, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά οχήματα – κλασικά και καινούργια – τα οποία αξίζει τον κόπο να εκτεθούν για να τα βλέπει ο κόσμος. Αυτές τις μοτοσυκλέτες δεν τις βλέπει κανείς συχνά, γι’ αυτό και την επόμενη φορά θα είμαστε περισσότεροι και πιο οργανωμένοι”.

Η ίδια κατέγραψε συμμετοχές από όλη τη Ροδόπη, κι από Καβάλα, Πύθιο, Ορεστιάδα, Ξάνθη και αλλού, και αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Ομίλου για ενεργό ‘παρών’ στα δρώμενα της Ροδόπης. “Ο σύλλογος έχει γύρω στα 55 ενεργά μέλη, λειτουργεί από το 1986 αλλά εδώ και έναν χρόνο έχουμε μεταφερθεί στο νέο χώρο μας και σιγά-σιγά έρχεται νέος κόσμος κι έχουμε πολλές ιδέες”, σημειώνει. Μεταξύ των εκθετών είναι και το μέλος του ΜΟΚ Δημήτρης Γκούτας, με καμάρι μας δείχνει το μοντέλο Vicky ’64 μάρκας Victoria, ένα μοντέλο από το Μόναχο Γερμανίας να μας πει ότι έκανε πλήρη συντήρηση στο δίκυκλο ώστε να μπορεί πλέον να αποτελεί ένα στολίδι και σημειώνει πως “έχω δύο μηχανές, αλλά αυτό το έχω μόνο για τις εκθέσεις και τις Κυκλώπειες διαδρομές”.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εκστασιασμένος από τη δυναμική και την ομορφιά της μηχανής του, παρουσιάζεται ο Γιάννης Μεϊμέτης, μας δείχνει το Honda Magna του ’02 και σημειώνει πως “έχω αυτή τη μηχανή αλλά κι ένα παπάκι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, και τώρα είμαι 42 ετών”. Χαρακτηρίζει τη μηχανή ως “όνειρό ζωής” και πως έχει “ένα από τα πέντε μοντέλα στην Ελλάδα” και δίνει το μάθημα οδικής ασφάλειας μέσα κι από ένα δικό του παράδειγμα: “Όλοι όσοι οδηγούν μηχανές πρέπει να φορούν κράνος και προστατευτική στολή. Καλύτερα να μην βγεις δύο μήνες έξω και να αγοράσεις τον σωστό εξοπλισμό. Έχω τύχει να πέσω από την μηχανή, γιατί με κυνήγησαν σκυλιά κι έσκασα πάνω σε κράσπεδο. Πάντα φοράω κράνος”.

[Φωτο: “Έχω πέσει πάνω σε κράσπεδο αλλά ευτυχώς φοράω πάντα κράνος”, μας λέει ο έμπειρος μοτοσυκλετιστής Γιάννης Μεϊμέτης]

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 8/5/2018}