Μειώσεις στα Δημοτικά Τέλη, δεν θα δούμε στην Αλεξανδρούπολη;

Ο Δήμαρχος Θεσ/νίκης μειώνει τα δημοτικά τέλη κατά 12,5% – Το ίδιο έπραξε και ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής – Καμμία μείωση δεν έκανε ο Ε. Λαμπάκης

Τη μείωση των δημοτικών τελών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις σχεδιάζει η διοίκηση του κεντρικού δήμου, Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος κ. Κων/νος Ζέρβας είχε δεσμευτεί προεκλογικά για μείωση 50% το 2020. Προς το παρόν ξεκινά με μείωση 12,5% και με στόχο το 50% να επιτευχθεί μέσα στην τετραετία της θητείας του. Αναμένεται να ληφθούν και ειδικά μέτρα για τους επιχειρηματίες της πόλης οι οποίοι έχουν πληγεί από τα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, για τις «μετρόπληκτες» επιχειρήσεις προτείνεται μείωση της τάξης του 80% στα δημοτικά τέλη. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε:: «Οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις γίνονται πράξεις.  Για την πρώτη χρονιά ο συντελεστής μείωσης θα είναι 12,5% για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με προοπτική να προβούμε σε νέα μείωση τον επόμενο χρόνο. Όμως, ειδικά για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις καθυστερήσεις των έργων στους σταθμούς του μετρό εισηγούμαστε την εισαγωγή ενός υπερμειωτικού συντελεστή -80%».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Ζέρβας στις προεκλογικές δεσμεύσεις του είχε μιλήσει για 50% και τότε χλευάστηκε από όλους τους αντιπάλους του στη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τώρα έρχεται να πάρει τη… ρεβάνς, αρχίζοντας με 12,5%, που θα διπλασιαστεί του χρόνου και σταδιακά στην τετραετία θέλει να φτάσει στο 50%, αλλά αυτό θα είναι τεράστια επιτυχία (και ανάσα για όλους), εάν το καταφέρει.

Σημείωση Ε.Θ.:

Αυτά συμβαίνουν στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Στον Δήμο Κομοτηνής, πέρυσι η Δημοτική Αρχή προέβη και αυτή σε μείωση των Δημοτικών Τελών. Εδώ στην Αλεξανδρούπολη, υπάρχει ελπίδα να δούμε ανάλογες μειώσεις;  

Γιατί παρά τις παραινέσεις της Εφημερίδος μας, στα εννέα (9) χρόνια που ήταν Δήμαρχος ο κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, δεν έκανε την παραμικρή μείωση. Ο νέος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης θα πρέπει να ασχοληθεί και με αυτό το θέμα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, του Σ.Κ., 2/11/2019}