Το «ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ανοίγει τις πύλες του στο 10ο Δημοτικό της Αλεξανδρούπολης

Το «ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!» ανοίγει τις πύλες του στο 10ο Δημοτικό της Αλεξανδρούπολης για 7η συνεχή χρονιά με 8 εργαστήρια και 13 τμήματα από τις 4 Νοεμβρίου 2019 έως και τις 31 Μαΐου 2020!

Το «Ανοιχτό Σχολείο!» είναι ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Συλλόγου Γονέων του 10ου Δημοτικού σχολείου της Αλεξανδρούπολης, που υλοποιείται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, με εκατοντάδες συμμετέχοντες μαθητές ηλικίας 5-12 ετών από όλα τα σχολεία της πόλης.

Κεντρικό μήνυμά μας: ‘‘Το σχολείο κάθε απόγευμα ανοιχτό – καθ’ όλη τη σχολική χρονιά!’’.

Εφέτος το «Ανοιχτό Σχολείο!» οργανώνει 8 απογευματινά Εργαστήρια 7μηνης διάρκειας που είναι σχεδιασμένα με παιδοκεντρική αντίληψη και οδηγούν με ασφάλεια τα παιδιά να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες μέσα από την ομαδοσυνεργατική διδασκαλία, τη δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, την τέχνη και την έκφραση. Εργαστήρια που προωθούν τη συνεργασία, ενισχύουν έννοιες όπως η φιλία, ενθαρρύνουν την πρωτοβουλία, ανακαλύπτουν ταλέντα, καλλιεργούν δεξιότητες, τονώνουν την αυτοπεποίθηση και προσφέρουν ψυχαγωγία στα παιδιά.

Αυτό είναι το «Ανοιχτό Σχολείο!»

Για μαθητές που έχουν όνειρα, νοιάζονται, θέλουν, μπορούν!

Έως τώρα πάνω από 1.400 παιδιά έχουν περάσει μέσα από το Ανοιχτό Σχολείο! Ένα πρόγραμμα μοναδικό και πιλοτικό όχι μόνο για την Αλεξανδρούπολη, αλλά με αξιώσεις και σε πανελλήνιο επίπεδο. Με πολλούς συνεργαζόμενους επιστημονικούς φορείς και κοινωνικές δομές, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.

2 τρόποι για ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

1). συμπληρώστε το συνημμένο έντυπο «εκδήλωση ενδιαφέροντος» και επιστρέψτε το μέσω του παιδιού σας στον δάσκαλο της τάξης σας έως και την Παρασκευή 1/11.

2). μπορείτε να στείλετε το ονοματεπώνυμο του παιδιού σας και το/τα εργαστήρι/-ια που σας ενδιαφέρουν στο e-mail του συλλόγου μας: goneis10dimalex@gmail.com έως και την Κυριακή 3/11 (η περίπτωση αυτή αφορά κυρίως τους μαθητές από όλα τα Δημοτικά σχολεία της Αλεξανδρούπολης).

Διαβάστε εδώ τις θεματικές ενότητες των εργαστηρίων

Το πρόγραμμα του Συλλόγου Γονέων, πραγματοποιείται με την ενεργό στήριξη της Διεύθυνσης και του συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr, 31/10/2019}