«Λουκέτο» σε ΕΛΤΑ του Έβρου: «καμία υποβάθμιση του τόπου μας!»

Υπ’ ατμόν βρίσκονται οι κάτοικοι οικισμών και χωριών στον Έβρο, ύστερα από την απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ για την παύση λειτουργίας πάνω από 250 καταστημάτων.

Κάτοικοι στο Τυχερό Σουφλίου ενώνουν τις δυνάμεις και τις φωνές τους προσπαθώντας να αποτρέψουν το «λουκέτο» στο τοπικό κατάστημα, αφού όπως έχουν πληροφορηθεί αυτό πρόκειται να συμβεί.

Την ίδια τύχη φαίνεται πως θα έχουν και τα ταχυδρομεία των Δικαίων και των Λαβάρων, ενώ σκέψεις για την αναστολή λειτουργίας υπήρχαν και για τα ΕΛΤΑ Σαμοθράκης και των Μεταξάδων, τα όμως φαίνεται πως «βγήκαν» από την επίμαχη λίστα.

Σε αυτό το πλαίσιο, φορείς και σύλλογοι από το Τυχερό, απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παπά, αλλά και τους Βουλευτές του Έβρου, τον Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο Σουφλίου, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι εφόσον δεν εισακουστούν, θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε την επιστολή τους στον Υπουργό:

“ΟΧΙ Στο κλείσιμο του ταχυδρομείου Τυχερού

Με θλίψη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται κλείσιμο του ταχυδρομείου Τυχερού , ενός γραφείου που προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους της ακριτικής περιοχής μας από το 1955!!!!!!.

Σε μια περιοχή 4,500 κατοίκων περίπου , όπου υπάρχει η αγροτική διανομή για τους 6 οικισμούς του πρώην δήμου Τυχερού και του οικισμού Λαγηνών , δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει κατάργηση της αστικής διανομής .

Το Τυχερό με 2.300 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, από τις ελάχιστές περιπτώσεις με αυξητική πληθυσμιακή τάση , δεν μπορεί να μείνει χωρίς ταχυδρομείο . Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί με εναλλακτική μορφή που ενδεχομένως σχεδιάζει η διοίκηση των ΕΛΤΑ .

Στο Τυχερό εδρεύει η 7η ταξιαρχία με ΣΟΑ όπου διαμένουν ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί , υπάρχει γυμνάσιο -λύκειο, αστυνομικό τμήμα κ.α. Μια συνεχώς αναπτυσσόμενη οικονομία η οποία στηρίζεται κυρίως στον πρωτογενή τομέα όπου υπάρχει και μεταποίηση κάποιων προϊόντων , επίσης ο εμπορικός – βιοτεχνικός σύλλογος αριθμεί περί τα 100 μέλη .

Ο επιχειρηματικός κόσμος βεβαίως έχει και την συνεργαζόμενη με τα ΕΛΤΑ τράπεζα (eurobank ) για τις συναλλαγές του. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε αυτούς που προτείνουν αυτού του είδους τις εύκολες λύσεις, ότι έχουν να κάνουν με μια κοινωνία που ζει και δημιουργεί σε μικρή απόσταση από τα σύνορα, κάτω από δύσκολες συνθήκες και κάθε επιπλέον έλλειψη υπηρεσιών ωθεί στην εγκατάλειψη, σπρώχνει τους κατοίκους στην επιλογή του μεγάλου αστικού κέντρου .

Οι κάτοικοι του Τυχερού και των οικισμών του πρώην δήμου εμπιστεύονται τα ΕΛΤΑ για τις συναλλαγές τους και αυτό θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν

Δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν καμιά υποβάθμιση του τόπου τους.

Καλούν την πολιτεία να παρέμβει ώστε να σταματήσει κάθε σκέψη για το κλείσιμο του ταχυδρομικού γραφείου Τυχερού .

Ζητούν από τον δήμαρχο να παραχωρήσει δημοτικό κτίριο στα ΕΛΤΑ ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου .

Η συντονιστική επιτροπή των φορέων κατά του κλεισίματος του καταστήματος καλεί τους βουλευτές του νομού να συμβάλουν στην αποτροπή αυτής της απόφασης

Η Σ. Ε δηλώνει ότι θα καλέσει τους κατοίκους σε δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν ανακληθεί άμεσα αυτή η απόφαση.”

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr, της Μαρίνας Κριτού, 30/1/2019}