Αντίθετο στην εγκατάσταση μεταναστών στην Κομοτηνή το Δημοτικό Συμβούλιο

Επικαλείται μέσω ψηφίσματος «δεκάδες δυσεπίλυτα προβλήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα και συσσώρευση επιπλέον ζητημάτων» – Ψηφίσματα κατατέθηκαν επίσης και από τις παρατάξεις «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» και «Σπάρτακος»

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στον Δήμο Κομοτηνής, εξέδωσε κατά πλειοψηφία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής. 

Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για «δεκάδες δυσεπίλυτα προβλήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα» που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κομοτηνής και πιθανή εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων θα επιφέρει τη «συσσώρευση επιπλέον ζητημάτων». 

Αναλυτικά, στο ψήφισμα αναφέρεται:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής εκφράζει τη ρητή και απαρέγκλιτα κατηγορηματική αντίθεση του σε κάθε ενδεχόμενη προοπτική εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας. 

Θεωρούμε ότι αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση μας να προασπίσουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και των συνδημοτών μας, αντιτιθέμενοι στα όποια σχέδια μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στα όρια της επικράτειας του Δήμου μας. 

Ο ακριτικός τόπος μας αντιμετωπίζει δεκάδες δυσεπίλυτα προβλήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα, τα οποία χρήζουν άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης από την κεντρική διοίκηση. Επ’ ουδενί, λοιπόν, δεν μπορεί να επιβαρυνθεί ο Δήμος μας με την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών και με τη συσσώρευση επιπλέον ζητημάτων, που η εγκατάσταση αυτή αναπόφευκτα θα επιφέρει. 

Για τον λόγο αυτό, ζητούμε από την πολιτεία να επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά, να εξετάσει το θέμα με ευαισθησία και να μην επιτρέψει τη μεταφορά και την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στον τόπο μας». 

Eκτός του παραπάνω, ψηφίσματα παρόμοιου περιεχόμενου κατέθεσαν επιπλέον οι παρατάξεις «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» και «Σπάρτακος». (Διαβάστε τα εδώ)

{Πηγή δημοσίευσης: https://www. xanthitimes. gr/, από ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ, 20/10/2019}