Δεκάδες μαμάδες θήλασαν ταυτόχρονα στην Κομοτηνή

Μια δράση με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών «από μητέρα σε μητέρα»

Θηλάζουσες μητέρες, μητέρες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, σύζυγοι φίλοι και συγγενείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυνε το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην Πλατεία Ειρήνης.

Πολλές γυναίκες από την Κομοτηνή συμμετείχαν στον 9ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό, ενώ τα μωράκια που θέλησαν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ.μ – μιας και αυτή η ανάγκη δεν υπακούει σε ωράρια – καταμετρήθηκαν  την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας.

Η «ΡΟΔΟΠΗ: Ομάδα Υποστήριξης  Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» που και φέτος ανέλαβε την ευθύνη διεξαγωγής της δράσης στην πόλη μας, φρόντισε ώστε η εκδήλωση να έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.

Διαμορφώθηκε, λοιπόν, με τέτοιον τρόπο ώστε οι μικροί μας φίλοι να απασχολούνται δημιουργικά, ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες μάθαιναν χρήσιμες πληροφορίες για την αξία του θηλασμού όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο, σε μια ομάδα, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα.

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr/, 3/11/2018}