Μετά την Ορεστιάδα, κάλεσμα ειρηνικής διαμαρτυρίας από τους φορείς των Φερών στο τελωνείο Κήπων

Μετά το πολυπληθές συλλαλητήριο των φορέων και οργανώσεων του Έβρου στην Ορεστιάδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα τη Δευτέρα 12-3-2018 και ώρα 2 το μεσημέρι, οι φορείς της ευρύτερης περιοχής των Φερών διοργανώνουν μηχανοκίνητη πορεία ειρήνης από τις Φέρες προς το τελωνείο των Κήπων.

Να επισημανθεί ότι ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης θέλοντας να δηλώσει την συμπαράστασή του στις οικογένειες των στρατιωτικών που κρατούνται στις Τουρκικές φυλακές κάλεσε σε συγκέντρωση την Παρασκευή και το Σάββατο όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους με τα αγροτικά μηχανήματά τους στις πλατείες των Φερών , Πέπλου και Τυχερού.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι η συγκέντρωση έχει καθαρά ειρηνικό χαρακτήρα .

Με την κίνηση μας αυτή θέλουμε να αφεθούνε ελεύθεροι οι Έλληνες στρατιώτες και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Το ποτάμι πρέπει να ενώνει τους λαούς και όχι να τους χωρίζει!!

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Είναι ευθύνη όλων μας, που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στα σύνορα της χώρας μας, να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα προς όλες τις πλευρές:

Ζητάμε τη γρήγορη απελευθέρωση των παιδιών μας!

Οι οικογένειες των στρατιωτικών μας είναι οικογένειες όλων μας και θα έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας!!

Το μόνο που μας χωρίζει από τους γείτονες μας είναι 100 μέτρα νερού. Ο Έβρος ποταμός πρέπει με πολύ δουλειά και αλληλοσεβασμό και από τις δύο πλευρές να γίνει σύμβολο ειρήνης, ευημερίας και ανάπτυξης των λαών μας!!!

Ας ενωθούμε για να δώσουμε ένα μήνυμα προς την πολιτεία ότι ο λαός του Έβρου δέχεται πλήγματα από παντού και από πάσα κατεύθυνση αλλά δεν ξεχνά ότι είναι κομμάτι της Ελληνικής γης!

Απόφαση όλων είναι η διαμαρτυρία αυτή να έχει μόνο ειρηνικό χαρακτήρα και καμία άλλη πρόθεση δεν θα γίνει δεκτή”!

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.komotinipress.gr, 11/3/2018}