Κοινή ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας βλέπει η ΝΔ

Στην «ομολογία» ότι η κυβέρνηση εξετάζει την κοινή ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνεντευξης τύπου στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ερωτώμενος σχετικά με το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ο κος Μητσοτάκης είπε «έχω μιλήσει πολύ εκτενώς για τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΑΜΘ τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούνε – να μην τα αναλύσω τώρα διεξοδικά» και συμπλήρωσε: «να αναφερθώ μόνο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για το οποίο έχουμε υψηλές προσδοκίες ότι στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης μαζί με το λιμάνι της Καβάλας θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε και το ρόλο των δύο λιμανιών». 

Εν συνεχεία, ο κος Μητσοτάκης περιέγραψε αδρά τι γνωστές προοπτικές της Αλεξανδρούπολης και της Περιφερειας ΑΜ-Θ (LNG, Φυσικό Αέριο, Γεωθερμία κλπ), για να καταλήξει στον «εκλεκτό» του Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο: «μιλάμε συστηματικά με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αυτός είναι και ο λόγος που φώναξα όλους τους Περιφερειάρχες και θα έχουμε ένα τακτικό όργανο που θα συνεδριάζει έξι φορές το χρόνο –κάθε δύο μήνες- ωστε να συζητάμε έργα αναπτυξιακής προοπτικής, την ταχύτερη απεμπλοκή πόρων από το ΕΣΠΑ και άλλα ζητήματα που αφορούν τις Περιφέρειες.

Ο Περιφερειακός σχεδιασμός δεν είναι αντικειμενο του κεντρικού κράτους. Ειναι αντικείμενο των ιδίων των Περιφερειών, οι οποίες πρέπει να παίξουνε πρωταγωνιστικό ρόλο και να συμφωνήσουνε με το κράτος «τι κάνει το κράτος» και «τι κάνουν οι Περιφέρειες»», είπε χαρακτηριστικά.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr, 8/9/2019}