Ο Κ. Μητσοτάκης είπε «ναι υπό προϋποθέσεις» στα Χρυσωρυχεία Θράκης από τη ΔΕΘ

Μία αναφορά έκανε στη Θράκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτή είχε να κάνει με τα Χρυσωρυχεία και την Eldorado Gold. Περιγράφοντας το σχεδιασμό της κυβέρνησης αναφορικά με τις επενδύσεις, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα και κατέληξε στην Eldorado Gold, λέγοντας:

«Στην Eldorado Gold υπογράφηκαν οι τρεις αποφάσεις που έμεναν επί τρία χρόνια, παρά τις αλλεπάλληλες θετικές αποφάσεις του ΣτΕ, στο συρτάρι του Υπουργού Ενέργειας για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της επένδυσης στις Σκουριές. Ταυτόχρονα, συζητούμε με την εταιρία την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε –ενδεχομένως και εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας- να πραγματοποιηθεί και νέα επένδυση στην Θράκη»

Λίγο νωρίτερα, αναφερόμενος πάντα στον φιλοεπενδυτικό προσανατολισμό της κυβέρνησης είχε πει οτι «πριν ακόμη κλείσει το 2019 προωθούνται με ταχύτητα πολλά δυναμικά επιχειρηματικά σχέδια. Τα οποία θα προσφέρουν στη χώρα δημόσια έσοδα και στους πολίτες θέσεις εργασίας και καλές αμοιβές». 

Δείτε εδώ το βίντεο με τη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού στο θέμα των Χρυσωρυχείων

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr, 7/9/2019}