Γνώση και ενημέρωση το κλειδί κατά της σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών

Τη σημασία της γνώσης και της ενημέρωσης στην προσπάθεια να ανασχεθεί το φαινόμενο της σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, στο οποίο η χώρα μας έχει την αρνητική διάκριση να είναι τρίτη παγκοσμίως, τόνισε σε ομιλία του το βράδυ της Κυριακής 29 Οκτωβρίου ο Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, Διδάκτορας του ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ του Δ.Π.Θ.

Ο Αρχιμανδρίτης μίλησε για τους λόγους που το φαινόμενο αυτό παρατηρείται περισσότερο στις μέρες μας και πώς μπορεί να αποκλειστεί σωστά από τη ζωή των παιδιών αλλά και όλης της κοινωνίας.

Θέμα που αφορά όλους

Ο Αρχιμανδρίτης μίλησε στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ο Τομέας Νοσηλευτικής με θέμα «Σωματική – σεξουαλική κακοποίηση παιδιών & εφήβων: Παράγοντες κινδύνου, τρόποι πρόληψης & προστασίας» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού  Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Η εκδήλωση ήταν η πρώτη της καινούριας χρονιάς που ετοίμασε ο τομέας νοσηλευτικής, σημείωσε η πρόεδρός του κ. Ζωή Κοσμίδου, που έχει μια τεράστια ιστορία, έχοντας προσφέρει από την δεκαετία του ’40 μέχρι τις μέρες μας, αποτελώντας πάντα την ψυχή και το παράδειγμα του περιφερειακού τμήματος.

Για αυτό επέλεξαν ένα σύγχρονο και επίκαιρο θέμα, που ενδιαφέρει όλες τις ηλικίες, σημειώνοντας πως θα πρέπει όλοι να έχουν το νου τους και να γνωρίζουν τα στοιχεία που θα τους κινητοποιούν για να μην μένουν αυτά τα φαινόμενα στο σκοτάδι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.paratiritis-news.gr/, του Κωνσταντίνου Μαρκενδούδη, 30/10/2017]