Πανελλαδικός ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός

Στον πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό συμμετέχει η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ροδόπης. Καταπολεμούν την προκατάληψη του δημόσιου θηλασμού - Εκδήλωση την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 8o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 55 πόλεις της Ελλάδας!

Για τη Κομοτηνή τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η «ΡΟΔΟΠΗ: Ομάδα Υποστήριξης  Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» (https://www.facebook.com/groups/komotini.thilasmos ) η οποία την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 στις 11:00 π.μ. (προσέλευση) θα πραγματοποιήσει μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό! Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ.μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στην Κομοτηνή στην Πλατεία Ειρήνης.

Όπως αναφέρει η ομάδα σε μήνυμα της «σε αυτή τη γιορτή, μας δίνεται η αφορμή μητέρες – μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού, ακόμα κι αν χρειαστεί να επιστρέψει στην εργασία της.

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους, όλους εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Η εκδήλωση έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορούν να απασχοληθούν και οι μικροί μας φίλοι! Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!».  

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.paratiritis-news.gr/, 31/10/2017]