Γεμάτη η Alexpo 2023, σχεδόν απούσα η Κομοτηνή

Πολλές επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. 

Η Alexpo επέστρεψε και αποτέλεσε έναν πόλο έλξης για επιχειρήσεις και πολίτες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Η 19η Διεθνή Έκθεση Alexpo 2023 άνοιξε τις πόρτες της στις 12 Μαΐου και ολοκληρώθηκε χθες 16 Μαΐου, ενώ η οργάνωση ανήκει στο Επιμελητήριο Έβρου.

Κόσμος όλων των ηλικιών έσπευσε στον εκθεσιακό χώρο, όπου πάμπολλες επιχειρήσεις του Έβρου -και όχι μόνο- είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους στους καταναλωτές. Η είσοδος κόστιζε μόνο 1 ευρώ, ενώ σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της έκθεσης τα έσοδα θα διατεθούν σε κοινωφελείς κοινωνικούς σκοπούς.

Μπορούσε κανείς να βρει διάφορα προϊόντα για όλα τα γούστα ενώ δεν έλειπαν τα event μαγειρικής με γνωστούς σεφ όπως ο Θρακιώτης Βαγγέλης Δρίσκας και οι συναυλίες-εκδηλώσεις. Ο κόσμος ειδικά το βράδυ του Σαββάτου 13 Μαΐου σχημάτιζε ουρές για να μπει στον εκθεσιακό χώρο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης στον χαιρετισμό του για την Alexpo 2023 χαρακτήρισε την έκθεση «έναν θεσμό κορυφαίας σημασίας που αναβαθμίστηκε ώστε να αποτελέσει πολύτιμο μέσο προβολής για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και πνεύμονα οξυγόνου για τους επιχειρηματίες που επιδιώκουν να σημειώσουν πρόοδο σε επίπεδο εμπορικών συμφωνιών, τεχνογνωσίας και εξωστρέφειας».

Ελάχιστες οι επιχειρήσεις από τη Ροδόπη

Δυστυχώς οι επιχειρήσεις από τη Ροδόπη που συμμετείχαν στην έκθεση ήταν μετρημένες στα δάχτυλα, ενώ υπήρχε παρουσία ακόμα και από την όχι και τόσο κοντινή πόλη των Σερρών.

Μια από αυτές ήταν η Ποτοποιία-Οινοποιία Θράκης που κέρδισε για ακόμη μία φορά το στοίχημα της εξωστρέφειας με τα προϊόντα της.

Πέρα όμως από την απουσία των επιχειρήσεων, προκύπτει και ένας ακόμη προβληματισμός. Γιατί να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Κομοτηνή; Τέτοιες εκθέσεις ειδικά επιχειρηματικού χαρακτήρα λείπουν από την πόλη μας. Θα μπορούσαν να βοηθήσουν την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και να αποτελέσουν πόλο έλξης για επιχειρήσεις εκτός Ροδόπης, μεταξύ άλλων.

Τί απέγινε η έκθεση «Θράκη» που τα παλιότερα χρόνια γινόταν στον εκθεσιακό χώρο της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής;

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, του Ανδρέα Αγελαρίδη, 17/5/2023}