Φυλάκιση τριών χρόνων για πλαστογράφηση πτυχίου

Επιβλήθηκε στον Δημοτ. Σύμβουλο Αντώνη Βαμβακερό, με τριετή αναστολή – Μάρτυρας υπεράσπισης ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Λαμπάκης

Σε φυλάκιση τριών χρόνων με αναστολή για πλαστογραφία μετά χρήσεως, καταδικάστηκε από το Τριμελές Κακουργημάτων Κομοτηνής ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με την παράταξη του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και πρώην πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αλεξανδρούπολης, Αντώνης Βαμβακερός.

Η υπόθεση αφορά την πλαστογράφηση πτυχίου από τη Σερβία το οποίο παρουσίασε στην υπηρεσία όπου εργαζόταν, τον ΟΣΕ, και η διερεύνηση της από τη Δικαιοσύνη άρχισε μετά από καταγγελία που έγινε.

Προχθές δικάστηκε για τη συγκεκριμένη κατηγορία πρωτόδικα, αφού υπάρχουν και άλλα δικαστήρια με άλλες κατηγορίες για την ίδια υπόθεση. Μάλιστα πριν λίγο καιρό αναβλήθηκε στην Αλεξανδρούπολη μια εξ αυτών, προκειμένου να προηγηθεί η χθεσινή εκδίκαση. Κάτι που ζήτησε ο ίδιος, μια και αφορούν το θέμα του πλαστού πτυχίου του.

Μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Βαμβακερού ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης (και νομικός) Βαγγέλης Λαμπάκης, αλλά δεν κατάφερε με όσα είπε να αθωώσει τον στενό συνεργάτη του και εκ νέου υποψήφιο στην δημοτική του παράταξη “Πόλη και Πολίτες” στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Η παρουσία του κ. Λαμπάκη στο Τριμελές Κακουργημάτων Κομοτηνής, ο οποίος συνέχεια με δηλώσεις του εμφανίζεται ως διαπρύσιος κήρυκας της διαφάνειας, της εντιμότητας και της τήρησης των νόμων, και μιλάει για συνεργάτες και υποψήφιους άριστους, έντιμους και ηθικούς, ως μάρτυρας υπεράσπισης σε έναν δημοτικό του σύμβουλο που κατηγορούνταν και καταδικάστηκε για πλαστογράφηση μετά χρήσεως του πτυχίου του, όπως είναι φυσικό προκάλεσε αρνητική εντύπωση σε όσους παρακολούθησαν την δίκη.

Όπως εγείρονται και ερωτηματικά αν τελικά επιμείνει να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο Αντώνης Βαμβακερός.

Γιατί δεν μπορεί κάποιος που καταδικάστηκε για πλαστογράφηση του πτυχίου του και αυτό το χρησιμοποίησε, να ζητάει την ψήφο των συμπολιτών του και να τον… επιβραβεύουν κιόλας.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως πριν λίγο καιρό ξέσπασε τεράστιος “θόρυβος” για την καθαρίστρια στον Βόλο η οποία οδηγήθηκε στην φυλακή γιατί πλαστογράφησε το πτυχίο της για να πιάσει δουλειά στο δημόσιο.

Αν ο ίδιος είχε το παραμικρό ίχνος ευθιξίας, θα έπρεπε κανονικά να μην θέσει υποψηφιότητα. Για να προστατεύσει όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και τη δημοτική παράταξη που ανήκει και τον ίδιο τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, που έχει στην ομάδα του κάποιον θεσμικό παράγοντα που καταδικάστηκε για πλαστογράφηση του πτυχίου του και αυτό το χρησιμοποίησε.

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, 24/1/2019}