Ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Παιδικών Παραδοσιακών χορών με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 5ο Φεστιβάλ Παιδικών Παραδοσιακών Χορευτικών το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 από τον Σύλλογο Εβριτών με την στήριξη του Δήμου Ξάνθης.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος υποδέχτηκε τους εκπροσώπους των συλλόγων του Φεστιβάλ το πρωί της ίδιας μέρας στο Δημαρχείο, εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια τόσο στο Σύλλογο Εβριτών όσο και στους συμμετέχοντες συλλόγους για την συμβολή τους στη διατήρηση και ανάδειξη της λαϊκής μας παράδοσης και κληρονομιάς.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο, το οποίο πλημμύρισε από τις χαρούμενες φωνές πάνω από 250 παιδιών που συμμετείχαν, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια που ενθουσίασαν το κοινό.  Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 300 ήταν οι συνοδοί των συλλόγων από όλη την Ελλάδα, από τα Ρίζια Έβρου μέχρι και την Ρόδο.

Από το 2018 το Φεστιβάλ Παιδικών Παραδοσιακών Χορευτικών θα εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ως θεσμοθετημένο πλέον φεστιβάλ, αφού συμβάλει στην προβολή και καθιέρωση της Ξάνθης σε πολιτιστικό προορισμό.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr, 7/11/2017}