Παραδόθηκε και επίσημα το Πάρκο Δεσποζόμενων Σκύλων στην Αλεξανδρούπολη

Έκταση μισού στρέμματος καταλαμβάνει μέσα στο Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη, το νέο Πάρκο Δεσποζόμενων Σκύλων που εγκατέστησε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν ζώα να μπορούν να τα πηγαίνουν κάπου, όπου θα τα αφήνουν ελεύθερα.

Το Πάρκο είναι περιφραγμένο με ψηλή περίφραξη από την οποία είναι αδύνατον να διαφύγει το σκυλί, ενώ διαθέτει και δύο πόρτες, πάλι για να είναι ασφαλή τα ζώα μέσα εκεί.

«Τεράστια απόδειξη της ευαισθησίας της δημοτικής αρχής» χαρακτήρισε τη λειτουργία του Πάρκου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επαινώντας τον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Γιάννη Βαταμίδη υπό την επίβλεψη του οποίου υλοποιήθηκε το συγκεκριμένο έργο.

Μέσα στον περιφραγμένο χώρο υπάρχουν και παιχνίδια με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν οι τετράποδοι επισκέπτες του, ενώ όπως είπε ο κος Βαταμίδης δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν αντίστοιχα πάρκα και σε άλλα σημεία της Αλεξανδρούπολης, αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Το έργο είναι χαμηλού προϋπολογισμού, είπε ο κος Βαταμίδης, όπως επίσης επισημάνθηκε τόσο από τον ίδιο όσο και από τον δήμαρχο, ότι η κατασκευή του Πάρκου δεν αποτελεί νομική υποχρέωση του δήμου (όπως για παράδειγμα η λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων), αλλά είναι μία προσφορά προςτους δημότες που έχουν δεσποζόμενα ζώα και ενδιαφέρονται για τη σωστή αναψυχή τους.

Επιπλέον, σε δεύτερο χρόνο θα γίνει και φύτευση δέντρων πέριξ του Πάρκου, για την πιο ευχάριστη παραμονή των επισκεπτών του.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr , 8/11/2017}