Σφραγίζονται στον Έβρο όλα τα περάσματα

Έως τώρα έχει τοποθετηθεί αγκαθωτό συρματόπλεγμα σε μήκος 5 χλμ. στις όχθες του Έβρου

Με συρματοπλέγματα, θερμικές κάμερες, ενισχυμένεις και περισσότερες περιπολίες, καθώς και τη χρήση πτητικών μέσων, σχεδιάζει να “σφραγίσει” τον Έβρο η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Δε θα κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω από τη φύλαξη των συνόρων μας»

Παράλληλα υπογράμμισε πως οι ροές από την Τουρκία είναι μία σταθερή πολιτική της Άγκυρας κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν όλες οι δηλώσεις που κάνει η τουρκική ηγεσία η οποία επαναλαμβάνει τα περί ανοίγματος των συνόρων».

Στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, και στην επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή στον Έβρο, ο οποίος επιθεώρησε τα έργα του Στρατού ξηράς και της Ελληνικής Αστυνομίας στον Έβρο, αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με τα νέα μέτρα θα αλλάξει η κατάσταση, προς το καλύτερο, και θα περιοριστούν οι εισροές των μεταναστών και προσφύγων.

Σημειώνεται πως έως τώρα έχει τοποθετηθεί συρματόπλεγμα σε διάφορα σημεία στις όχθες του Έβρου, μήκους άνω των  5 χιλιομέτρων.

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, 17/12/2019}