Η θρακιώτικη φορεσιά εντάχθηκε στην Προεδρική Φρουρά. Τελετή με Π. Παυλόπουλο

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Προεδρική φουρά, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, εντάχθηκε στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς η παραδοσιακή θρακιώτικη φορεσιά

Η  απόφαση ελήφθηκε μετά από συνεργασία του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 ετών από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Στην τελετή παραβρέθηκαν από την Ξάνθη ο Βουλευτής Σ. Τσιλιγγίρης, ο Αντιδήμαρχος Μ. Φανουράκης, ο Βουλευτής καθώς επίσης από τη Θράκη βρέθηκε οι βουλευτές Δ. Χαρίτου, Ν. Γκαρά, Χ. Δερμεντζόπουλος, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γ. Γκαράνης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Βασίλης Μαυρίδης και άλλοι παράγοντες και εκπρόσωποι Θρακικών Σωματείων.

Σε δήλωσή του ο Μ. Φανουράκης σημειώνει:

Η Θράκη το ακραίο φυλάκιο και όριο της Ελλάδος και της Ευρώπης. Και αυτό το οποίο εκπέμπει κατά πρώτο λόγο, τις αρχές, της Ειρήνης, της ειρηνικής συνύπαρξης, και της καλής γειτονίας. Οι Θράκες το έχουν αποδείξει μέσα στο χρόνο, αντιλαμβάνονται τι θα πει Ειρήνη, τι θα πει φιλία, τι θα πει συνύπαρξη μεταξύ των λαών…

Οι Θράκες έχουν αποδείξει όμως ότι γνωρίζουν να υπερασπίζονται το έδαφος, τα σύνορα και μαζί με αυτά τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού μας και της Δημοκρατίας.

Σήμερα έγινε η Επίσημη Παρουσίαση Ένταξης Ενδυμασίας της Θράκης στην Προεδρική Φρουρά. Η Ενδυμασία θα φέρεται από Οπλίτες τις Προεδρικής Φρουράς, σε επετειακές εκδηλώσεις ή σε ημέρες μνήμης και τιμής κατά περίπτωση, μετά από έγκριση του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Την επίσημη αυτή παρουσίαση τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

Τιμή μου που παρευρέθηκα εκπροσωπώντας τον Δήμο Ξάνθης σε αυτήν την τόσο σημαντική εκδήλωση.

Όπως το ότι ζω σε αυτό τον τόπο, οπού ο ήλιος κατακόκκινος χάνεται μέσα στο Θρακικό πέλαγος, οι κορμοράνοι τσαλαβουτούν στο νερό, τα παζάρια πλημμυρίζουν με χρώματα και αρώματα.

Το τοπίο της Θράκης είναι γεμάτο εικόνες και εναλλαγές, είναι μαγικό.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 17/12/2019}