ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης: 90 χρόνια ιστορία σε 429 σελίδες

Ένα από τα πλέον ιστορικά λευκώματα βρίσκεται πλέον στη διάθεση του κοινου και αυτό είναι το λεύκωμα που περικλείει την ιστορική διαδρομη του Μουσικογυμναστικού Συλλόγου Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο οποίος φέτος συμπλήρωσε 90 χρόνια ζωής.

Ο ΜΓΣ Εθνικός είναι σχεδόν συνομήλικος με την Αλεξανδρούπολη (η πολη ιδρύθηκε το 1920) και ως εκ τούτου ο μακροβιότερος σύλλογος της. Σχεδόν εννεα στους δέκα Αλεξανδρουπολίτες σχετίζονται άμεσα με τον Εθνικό αφού έχουν υπάρξει είτε αθλητές, είτε παράγοντες του, είτε φίλαθλοι του.

Αυτός είναι ο λόγος που προδίδει μεγάλη σημασία στο λεύκωμα που φέρει τον τίτλο «90 χρόνια Εθνικός Αλεξανδρουπολης 1927-2017» και το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις blueowl. Η κατάρτισή του προέκυψε από τη συνεργασία τριών ανθρώπων ( των κ.κ. Φωτεινης Σκαρλακίδου, Μανώλη Βουκουρεσλή και Δοξάκη Κομήτη) σε πλήρη σύμπραξη με την νυν διοίκηση του Συλλόγου και απώτερο στόχο την αποτύπωση για πρώτη φορά σε χαρτί της ιστορικής διαδρομής του συλλόγου μέσα από κειμενα και μία μεγάλη φωτογραφική συλλογή.

Το λεύκωμα παρουσιάστηκε σε ειδική εκδηλωση που έγινε στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης και ήταν η τελευταία από μία σειρά εκδηλώσεων που έγιναν ολη τη χρονιά για την επέτειο των 90 χρόνων λειτουργίας του Συλλόγου.