Ανοίγει την Μ. Πέμπτη η πλατφόρμα για τους 40 –44, το Μ. Σάββατο για τους 45-49

Για εμβόλια της AstraZeneca

Την Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών για τα εμβόλια της AstraZeneca, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στην σημερινή ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού κατά του covid-19 στην χώρα μας. Το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45-49 και για τα 4 διαθέσιμα εμβόλια.

Σημείωσε ότι a;yrio 27/04 ανοίγει η πλατφόρμα για το εμβόλιο της ΑΖ για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και πως «τα ραντεβού είναι αρκετά, κάποιος που θα κλείσει αύριο ραντεβού, μπορεί να εμβολιαστεί ακόμα και την επόμενη μέρα».

Πράσινο φως για το εμβόλιο Johnson & Johnson

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου συμμετείχε στην χθεσινή ενημέρωση και τόνισε ότι «είχαμε την απόφαση για άρση των περιορισμών στη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson και τα δεδομένα από τις ΗΠΑ δόθηκαν με μικρή διαφορά χρόνου από τον ΕΜΑ- η απόφαση ήταν κοινή μετά από λεπτομερή έλεγχο των περιστατικών με παραμέτρους κίνδυνου και κατά φύλο και κατά ηλικίες».

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο αριθμός των περιστατικών ήταν 15 σε 7,9 εκατ. δόσεις, και εντοπίστηκαν σε γυναίκες με ηλικία 18-49 ετών. Και επανελήφθη ότι «τα οφέλη υπερτερούν των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών», ωστόσο πάντα θα συνεχίζεται η επιτήρηση κι αν υπάρχουν δεδομένα που διαφοροποιούν τη θέση έρχονται ως αποτέλεσμα αυτής της επιτήρησης.

«Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα δεδομένα, η Επιτροπή των Εμβολιασμών γνωμοδότησε την άρση των περιορισμών στη χορήγηση του εμβολίου της J&J στην Ελλάδα», είπε, σημειώνοντας ότι «είναι ένα εμβόλιο πολύ χρήσιμο και θα πάει εκεί που αδυνατούν λόγω φυσικής δυσκολίας να πάνε τα άλλα εμβόλια».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 26/4/2021}