Η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού οδηγεί στην παράταση των χειρουργείων στο ΠΓΝΑ

Το ΠΓΝΑ είχε πριν την έναρξη της Πανδημίας ήδη βαρύ “φορτίο” την περίθαλψη και τις χειρουργικές επεμβάσεις των πολιτών, μετά την Πανδημία του ιού ο ρόλος του έγινε διπλός! Ταυτόχρονα όμως, η έλλειψη νοσηλευτών έχει ως απόρροια να αυξάνεται η λίστα αναμονής για τα χειρουργεία!

Μεγάλη είναι η λίστα αναμονής για χειρουργεία στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που υπερβαίνουν τα 2 έτη, (π.χ Ορθοπεδικά) λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον Υπουργό Υγείας να προσλάβει άμεσα νοσηλευτικό προσωπικό σε ένα Νοσοκομείο που συνεχίζει να περιθάλπει πολλά περιστατικά κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει: το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό και μάλιστα σε μία περιοχή που εξακολουθεί να πλήττεται. Ως εκ τούτω ένα μεγάλο μέρος του Νοσηλευτικού προσωπικού υπηρετεί σε Μονάδες – Τμήματα που περιθάλπουν περιστατικά κορωνοϊού. Οι κενές οργανικές θέσεις σε Νοσηλευτικού Προσωπικού είναι 227.

Πριν την πανδημία λειτουργούσαν 4 χειρουργικές αίθουσες από τις 9 που είναι αναπτυγμένες γενικής χειρουργικής. Με την επαναλειτουργία των χειρουργείων λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού προσωπικού και λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή η οποία συνεχίζει να εμφανίζει πολλά κρούσματα τα οποία διακομίζονται για περίθαλψη στο εν λόγω Νοσοκομείο, λειτουργούν μόνο 2 χειρουργικές αίθουσες καθημερινά, εκ των οποίων η μία για έκτακτα και μόνο μία για τακτικά χειρουργεία.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, του Φ. Δούκογλου, 12/7/2020}