26η Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης

Από το Σάββατο 15 Ιουλίου έως την Κυριακή 23 Ιουλίου διοργανώνεται η 26η Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης στην παραλιακή λεωφόρος της πόλης.

Για άλλη μία χρονιά, η παραλιακή λεωφόρος της Αλεξανδρούπολης θα αποτελέσει σημείο συνάντησης και αναφοράς για τους βιβλιόφιλους κατοίκους και επισκέπτες.

Η 26η Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 15 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23 Ιουλίου και θα λειτουργεί καθημερινά τις ώρες 20:00 έως 24:00.

Την Έκθεση Βιβλίου διοργανώνουν τα βιβλιοπωλεία της Αλεξανδρούπολης και η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.), με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Επιμελητηρίου Έβρου.

ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

Σάββατο 15 Ιουλίου, ώρα 21:30

Θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. «Βράβευση Εβρίτη Συγγραφέα». Πρόκειται για μια εκδήλωση που αποτελεί θεσμό του φορέα και λαμβάνει χώρα πάντα στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου της Αλεξανδρούπολης.

Έως τώρα έχουν τιμηθεί οι Απόστολος Ευθυμιάδης, Γεώργιος Παναγιώτου, Θεόδωρος Κυρκούδης, Μιχάλης Πατέλης, Αθανάσιος Γουρίδης και Θεοφάνης Μαλκίδης. Εφέτος θα τιμηθεί ο κ. Αλέξανδρος Χ. Καζαντζής, εκπαιδευτικός – νομικός, για τη σημαντική συνεισφορά του στην τοπική βιβλιογραφία της Θράκης.

Καθημερινά όλο το 9ήμερο και ώρες 20:00 – 24:00

Στο Περίπτερο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει πάρα πολλά ενδιαφέροντα και σπάνια βιβλία από την πλούσια βιβλιοθήκη της Ε.ΠΟ.Φ.Ε., καθώς και να επισκεφθεί την οργανωμένη Έκθεση Εβριτών Καλλιτεχνών (Ζωγραφική, Χειροποίητο Κόσμημα, Κεραμική, Χειροποίητη Κούκλα κ.α.).

Καθημερινά όλο το 9ήμερο και ώρες 20:00 – 24:00

Πολιτιστική Δράση «Διαβάζω, Δωρίζω και Σώζω μια Βιβλιοθήκη».

Στο Περίπτερο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε., όπως σε κάθε Έκθεση Βιβλίου, καλούνται οι συμπολίτες μας να φέρουν όσα βιβλία έχουν διαβάσει και επιθυμούν να τα δωρίσουν, για να τα χαρστούν σε μία βιβλιοθήκη που πραγματικά έχει ανάγκη εμπλουτισμού.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.alexpolisonline.com, 14/7/2017}