«Χτυποκάρδια» στα θρανία…

Σε ρυθμούς… εξετάσεων οι μαθητές της χώρας - Προσοχή στις αιτήσεις για Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές. Μιλούν o Περιφ. Διευθυντής Εκπαίδευσης και ο ιδιοκτήτης του «Πρότυπου Μάθησης»

Σε ρυθμούς εξετάσεων έχουν μπει οι μαθητές της χώρας με πρώτους αυτούς της Γ΄ Λυκείου που έχουν ήδη ολοκληρώσει με τις ενδοσχολικές εξετάσεις και για τους οποίους «χτυπά» το «κουδούνι» των πανελλαδικών την Παρασκευή με το μάθημα της Έκθεσης.

Εν τω μεταξύ, από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν και οι προαγωγικές εξετάσεις στα Γυμνάσια της χώρας και από πλευράς Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι όλα έτοιμα, όπως υπογραμμίζει στην «Θ» ο κ. Παναγιώτης Κεραμάρης.

Για τους «πρωταγωνιστές» ακόμη μιας σχολικής χρονιάς που έφτασε στο τέλος, που δεν είναι άλλοι από τους υποψηφίους για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μιλά ένας εκ των ιδιοκτητών του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πρότυπο Μάθησης» κ. Κώστας Κετίπης.

«ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ…»

Ειδικότερα από πλευράς ετοιμότητας για τις εξετάσεις τόσο σε Γυμνάσια όσο και σε Λύκεια ο κ. Κεραμάρης αναφέρει ότι «όλα πηγαίνουν κανονικά. Έχουν μειωθεί και τα μαθήματα στις ενδοσχολικές, ενώ έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εξετάσεις για την Γ΄ Λυκείου. Τα Γυμνάσια ξεκινούν από την άλλη εβδομάδα τις προαγωγικές τους εξετάσεις και την επόμενη Παρασκευή 8 Ιουνίου, ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο. Όλα κυλούν ομαλά. Είμαστε έτοιμοι και για τις πανελλαδικές. Έχει γίνει η προετοιμασία, έχουν συσταθεί οι επιτροπές, τα εξεταστικά κέντρα, τα ειδικά εκπαιδευτικά κέντρα για τις προφορικές εξετάσεις και είμαστε εν αναμονή της επόμενης Παρασκευής για τις πανελλαδικές. Να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά για όλους τους υποψηφίους και θεωρώ ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα».

«ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΠΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΒΑΣΕΙΣ…»

Από την πλευρά του ο κ. Κετίπης, αναφέρει ότι «οι πανελλαδικές ξεκινούν με πρώτο μάθημα την Έκθεση και δεν αλλάζουν πολλά πράγματα σε σχέση με αυτά που ξέρουμε από πέρυσι. Αναφορικά με τις βάσεις, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε κάτι παραπάνω. Είναι πολλά τα δημοσιεύματα, αλλά τα παιδιά δεν έχουν γράψει καν για να ξέρουμε που θα κινηθούν. Όλα θα φανούν από τα γραπτά. Οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, παραμένουν στην ίδια βάση, ενώ σχολές οι οποίες δεν έχουν μεγάλη ζήτηση υπολογίζεται ότι θα έχουν πτώση. Όμως και πάλι είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε κάποια εκτίμηση, γιατί δεν υπάρχουν ακόμη γραπτά. Αυτά θα κινήσουν τις βάσεις και ιδιαίτερα τα μαθήματα βαρύτητας. Αυτό θα δούμε περισσότερο».

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Μάλιστα ο κ. Κετίπης, σημειώνει με έμφαση ότι «στις αιτήσεις των παιδιών για Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, χρειάζεται σωστή ενημέρωση και σωστή καθοδήγηση. Κάτι για το οποίο έχουμε φροντίσει να κάνουμε για τους μαθητές του φροντιστηρίου μας. Οι συγκεκριμένες αιτήσεις γίνονται πριν το μηχανογραφικό και αφορούν αμιγώς αυτές τις σχολές. Θα πρέπει όμως να γίνουν με μεγάλη προσοχή και καλό θα είναι να υπάρχει σωστή καθοδήγηση».

«ΑΜΙΓΩΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ…»

Αναφορικά με τις εξαγγελίες Γαβρόγλου, λίγο πριν τις εξετάσεις περί νέων δεδομένων στην παιδεία και «Νέου Λυκείου» ο κ. Κιατίπης, σημειώνει ότι «οι πανελλήνιες είναι μια αμιγώς αξιοκρατική διαδικασία. Έτσι στο νέο σύστημα θα πρέπει πρώτα να δούμε αν τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις στον μέγιστο βαθμό. Αν τηρηθούν όλα αυτά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τότε θα εξασφαλιστεί το αντίστοιχο αδιάβλητο που υπάρχει στις πανελλαδικές εξετάσεις».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 2/6/2018}