Δωρεάν Wi-Fi στην Κομοτηνή, αλλά σε μία μόνο περιοχή

Με voucher των 15.000 ευρώ ο Δήμος Κομοτηνής θα επιλέξει μέσα από συγκεκριμένη λίστα την εταιρία που θα υλοποιήσει το έργο wifi σε μια περιοχή της επιλογής του

Περισσότεροι από 10.000 Δήμοι απ’ όλη την Ευρώπη ανταποκρίθηκαν στη νέα, δεύτερη κατά σειρά, πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα WiFi4EU, ανάμεσά τους ο Δήμος Κομοτηνής. Η φιλόδοξη πρωτοβουλία WiFi4EU χρηματοδοτεί δήμους όλης της Ευρώπης για την εγκατάσταση δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους. Στη δεύτερη πρόσκληση, που είχε προϋπολογισμό €51 εκατ., οι Δήμοι υπέβαλαν αίτηση για 3.400 κουπόνια αξίας €15.000 το καθένα. Οι Δήμοι θα χρησιμοποιήσουν τα vouchers για να δημιουργήσουν δωρεάν δίκτυα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών κέντρων, των δημόσιων βιβλιοθηκών, των μουσείων, των δημόσιων πάρκων ή των πλατειών.

Ο Δήμος Κομοτηνής έκανε εγγραφή στη συγκεκριμένη πλατφόρμα και στις 07/11/2018 συμμετείχε στην ηλεκτρονική κλήρωση όπου και αναδείχθηκε δικαιούχος του κουπονιού (voucher) των 15.000,00 ευρώ. Με αυτό το κουπόνι ο Δήμος Κομοτηνής θα επιλέξει μέσα από συγκεκριμένη λίστα την εταιρία που θα υλοποιήσει το έργο wifi σε μια περιοχή της επιλογής του. Η όποια εταιρία επιλεγεί θα εξοφληθεί από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Καινοτομίας και Δικτύων (INEA) μετά από βεβαίωση του Δήμου Κομοτηνής αλλά και επιτόπιο έλεγχο τήρησης των όρων της σύμβασης.

Η πρωτοβουλία WiFi4EU, η οποία εξαγγέλθηκε το Σεπτέμβριο του 2016 από τον Πρόεδρο Γιούνκερ, εντάσσεται στη φιλόδοξη μεταρρύθμιση των κανόνων της Ε.Ε. για τις τηλεπικοινωνίες, η οποία συμπεριλαμβάνει νέα μέτρα για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών συνδεσιμότητας των Ευρωπαίων πολιτών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 1/5/2019}