Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υπουργός Τουρισμού – Ήταν… deal κι έγινε πράξη

Η είδηση πως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι ο νέος υπουργός Τουρισμού μάλλον άφησε πολλούς… άφωνους. Το ρεπορτάζ, μετά την απόφαση της Έλενας Κουντουρά να παραιτηθεί ενόψει ευρωεκλογών, έλεγε μεν ότι το νέος υπουργός Τουρισμού θα ανακοινωνόταν σήμερα (04.05.2019) αλλά το όνομά του ήταν… επτασφράγιστο μυστικό.

Τελικά, αφού πρώτα ήταν η Προεδρία της Δημοκρατίας εκείνη που ανακοίνωσε ότι στις 19:00 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού θα ορκιστεί υπουργός Τουρισμού ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ήρθε και η λιτή ανακοίνωση από το Μαξίμου: «Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, νέος υπουργός Τουρισμού αναλαμβάνει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος«.

Λίγοι, αν όχι κανείς, περίμεναν πως χαρτοφυλάκιο υπουργού θα έπαιρνε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Αλλά ίσως αυτός να είναι ένας τρόπος να του πει «ευχαριστώ» ο Αλέξης Τσίπρας για την απόφασή του να συμπαραταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετάσχει στην Προοδευτική Συμμαχία, παρά το γεγονός πως αυτό ουσιαστικά διέλυσε το κόμμα του οποίου είναι πρόεδρος: τη ΔΗΜΑΡ. Μετά την απόφαση της 6ης Απριλίου να συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ στην Προοδευτική Συμμαχία έπεσαν… βροχή οι παραιτήσεις και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατηγόρησαν τον Θανάση Θεοχαρόπουλο για deal με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αλλά εκείνος ήταν αποφασισμένος να αποδείξει ότι η απόφασή του ήταν σωστή. Και μπορεί να είχε δηλώσει κατά καιρούς ότι τα αξιώματα δεν τον ενδιαφέρουν, όταν όμως ο πρωθυπουργός του ζήτησε να μπει στην κυβέρνηση και να γίνει ο νέος υπουργός Τουρισμού, μάλλον δεν μπορούσε να αρνηθεί. Το δέλεαρ ήταν προφανώς πολύ μεγάλο.

Οι μεγαλύτερες αντιδράσεις, τον περασμένο Απρίλιο αφού ο Θεοχαρόπουλος έδωσε τα χέρια με τον Τσίπρα, ήρθαν από το Κίνημα Αλλαγής, άλλωστε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ήταν εκείνος που μαζί με τη Φώφη Γεννηματά «έφτιαξαν» τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που κατέβηκε στις προηγούμενες εκλογές, συμμετείχε στο Κίνημα Αλλαγής αλλά… ξαφνικά βρέθηκε στην «αγκαλιά» του Αλέξη Τσίπρα και από εκεί στην κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr, 4/5/2019}