Οι νέες ειδικότητες στο ΔΙΕΚ Ξάνθης και τα ισχύοντα για τα παράλληλα μηχανογραφικά

Ανακοινώνεται πως δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2662/Β΄/30.05.2022), οι ειδικότητες των 836 ΙΕΚ, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την φετινή χρονιά (2022).

Οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο μετά τη λήξη των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου 2022. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ξέρουν ότι:

  1. Ο υποψήφιος δεν έχει περιορισμό στο πλήθος επιλογών Ι.Ε.Κ. και ειδικοτήτων που δύναται να επιλέξει κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.
  2. Ο τρόπος κατάρτισης των πινάκων κατάταξης και τα κριτήρια επιλογής καθορίζονται στον Κανονισμό Λειτουργίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 6837/Β΄/2021) όπως ισχύει. Σε περίπτωση ισοβαθμίας εισάγονται όλοι οι υποψήφιοι που ισοβαθμούν.
  3. Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου 2022. Λεπτομέρειες για την διαδικασία εγγραφής και οι ημερομηνίες εγγραφών θα ανακοινωθούν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των εισακτέων στα Α.Ε.Ι. και τα Ι.Ε.Κ.

Στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ξάνθης (Διεύθυνση: 1ο ΕΠΑ.Λ., Νεάπολη, Τ.Κ. 67133 Τηλ. 25410 77464-65) θα λειτουργήσουν και φέτος ειδικότητες που δίνουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, γρήγορης πρόσβασης στην αγορά εργασίας και εξειδίκευσης σε επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση.

Οι ειδικότητες του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ξάνθης τις οποίες μπορούν δηλώσουν οι συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες εξετάσεις, στο παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο έτους 2022, είναι:

  • Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας
  • Βοηθός Φυσικοθεραπείας
  • Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής
  • Προπονητής Ποδοσφαίρου
  • Τουριστικός Συνοδός
  • Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας
  • Στέλεχος Επιχειρήσεων Τυποποίησης, Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ειδικότητες του Δ.Ι.Ε.Κ. Ξάνθης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν απευθύνονται στα τηλ. 25410 77464-65.

Για το Δ.Ι.Ε.Κ. Ξάνθης

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια, Όλγα Μουστακίδου

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 1/6/2022}