Σε λειτουργία το ιατρείο post covid στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ιατρείο post – covid για την παρακολούθηση ασθενών που νόσησαν με κορονοϊό.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Χρήστος Καπετανίδης στην ert Ορεστιάδας, ενώ ανάλογα ιατρεία λειτουργούν στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας καθώς το λεγόμενο post COVID ή long COVID Syndrome απασχολεί όλο και περισσότερο την παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Οι περισσότεροι από τους αναρρώσαντες από τη νόσο covid 19, βελτιώνονται σε μερικές εβδομάδες. Εντούτοις, κάποιοι συνεχίζουν να υφίστανται παρατεταμένα και υποτροπιάζοντα συμπτώματα για μήνες.

Η παρατεταμένη νόσος covid, το “longcovid” ή “postcovid” όπως συνηθίζεται να λέγεται, είναι ένα πολυσυστηματικό σύνδρομο με συμπτώματα και σημεία που ακολουθούν την οξεία φάση covid και μπορούν να συνεχίζονται για παραπάνω από 4 εβδομάδες και πολλές φορές για αρκετούς μήνες.

Τα συμπτώματα μπορούν να αφορούν οποιοδήποτε σύστημα του οργανισμού με συνηθέστερα την γενικευμένη κακουχία, καταβολή, μυαλγίες, δύσπνοια, θωρακαλγία, βήχα, διαταραχές σε γεύση και όσφρηση, κεφαλαλγία, διάρροιες, ίλιγγο, αίσθημα παλμών, διαταραχές ύπνου και διάθεσης, εξανθήματα.

Για το λόγο αυτό θα μπορούν να προσέρχονται κάθε Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου θα τους παρακολουθεί η υπεύθυνη γιατρός πνευμονολόγος Ρεβέκκα Καλαϊτζίδου

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 19/10/2021}