Στηρίζει τον αθλητισμό ΑμεΑ ο Δήμος Κομοτηνής

Ο σκοπός της χρηματοδότησης, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του συλλόγου Μ. Ραγκούσης, είναι η διεξαγωγή του διεθνούς τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο

Ομόφωνη ήταν η έγκριση που έδωσε το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιουλίου, για την χρηματοδότηση του αθλητικού συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία “Ηρόδικος” Κομοτηνής, ο οποίος αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων αθλητικών συλλόγων για ΑμεΑ.

Το παρόν στο δημοτικό συμβούλιο έδωσε και ο πρόεδρος του εν λόγω συλλόγου Μιχάλης Ραγκούσης, ο οποίος αιτήθηκε χρηματοδότηση ύψους 15.000 ευρώ από τον Δήμο Κομοτηνής, την οποία και τελικώς πήρε, με την σύμφωνη γνώμη όλων των δημοτικών συμβούλων.

Η χρηματοδότηση αναμένεται να καλύψει μέρος των εξόδων που θα προκύψουν από την διεξαγωγή διεθνούς τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο στην Κομοτηνή. Πρόκειται για ένα τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 18-20 Ιουλίου στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής, με συμμετέχουσες την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ στο μπάσκετ με αμαξίδιο, όπως και τις αντίστοιχες Εθνικές ομάδες από Κύπρο, Βουλγαρία και Σερβία.

Άξιο αναφοράς είναι πως η Εθνική βρίσκεται από τις 12 Ιουλίου στην Κομοτηνή, προκειμένου να κάνει την φετινή της προετοιμασία. Ο λόγος που επιλέχθηκε και φέτος η Κομοτηνή από την ΟΣΕΚΑ ήταν η άψογη περσινή διοργάνωση (σ.σ. το περσινό πρώτο διεθνές τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο), όσο και η γενικότερη άρτια φιλοξενία που είχε τόσο η Εθνική Ελλάδος όσο και οι υπόλοιπες φιλοξενούμενες Εθνικές ομάδες από τον Ηρόδικο και συνολικά από τον Δήμο Κομοτηνής.

Το τουρνουά αναμένεται συνολικά να κοστίσει περί των 36.000 ευρώ, έξοδα τα οποία θα καλυφθούν εν μέρει από τον Δήμο Κομοτηνής και εν μέρει από διάφορες χορηγίες που εξασφάλισε ο Ηρόδικος. Ο Μ. Ραγκούσης εξήγησε ότι όλες οι πληρωμές γίνονται με απόλυτη διαφάνεια, κάτι που αποδεικνύεται στην “Διαύγεια”. Δεν έκρυψε όμως και το εξής: “Πέρσι είχαμε πει ότι την επόμενη χρονιά (σ.σ. φέτος) θα ζητούσαμε λιγότερα χρήματα από το δημοτικό συμβούλιο, αλλά τελικά φέτος ανεβήκαμε κατά μία ομάδα (προστέθηκε η Σερβία)”.

Στην Κομοτηνή κατά τη διάρκεια του τουρνουά θα βρίσκονται περί των 90 αθλητών μπάσκετ με αμαξίδιο και μελών των προπονητικών επιτελείων. Όλοι τους θα καταναλώνουν και θα διανυκτερεύουν εντός Κομοτηνής τονώνοντας το τοπικό επιχειρείν.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 14/7/2018}