“Εξαγωγή” της καλλιτεχνικής του δουλειάς στην Ξάνθη κάνει ο Αθηνίων

Από τις 5 Απριλίου και για δέκα ημέρες στην Καπναποθήκη του Ιδρύματος ο σύλλογος παρουσιάζει τα έργα όλων των τμημάτων του – Ευχές, απολογισμός και στόχοι, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του συλλόγου, με τον πρόεδρο Άρη Ασσαρωτιάκη να παρουσιάζει την συνεργασία με το Ίδρυμα

Τριάντα καλλιτεχνικές εκδηλώσεις το 2018 έφεραν την σφραγίδα του συλλόγου καλλιτεχνών Ροδόπης Αθηνίων, τα μέλη του οποίου υπόσχονται μία εξίσου πλούσια καλλιτεχνική νέα χρονιά. Ευχές, απολογισμός και στόχοι, όλα τα παραπάνω παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του συλλόγου, που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη στην Κομοτηνή. Εκεί αντάμωσαν τα μέλη όλων των τμημάτων, φίλοι του συλλόγου και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων.

Εκδηλώσεις, εκθέσεις, διαλέξεις και συνδιοργάνωσεις, συμπεριέλαβε το καλεντάρι του συλλόγου το 2018, χωρίς φυσικά να λείπει και η εκπαιδευτική δράση, με 17 εικαστικά εργαστήρια και 175 μαθητευόμενους. “Είναι ένα κομμάτι για το οποίο υπερηφανευόμαστε”, είπε σχετικά ο πρόεδρος Άρης Ασσαρωτιάκης, για να καταδείξει ότι “μέχρι και τον τελευταίο μήνα λειτουργίας των εργαστηρίων έχουμε συνεχή προσέλευση μαθητών. Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να έρθει ενδιάμεσα και να παρακολουθήσει και να έχει μία ατομική φροντίδα από τον εκπαιδευτή, υπάρχει αυτή η ελευθερία όσον αφορά την θήτευση στα εργαστήρια”.

Ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα καλύπτει ο σύλλογος, με τον κο  Ασσαρωτιάκη να λέει “θα ήταν εξαιρετικά ανόητο μέσα στον 21ο αιώνα να περιχαρακώσουμε τις μορφές της τέχνης και να πούμε αυτό είναι τέχνη και αυτό δεν είναι. Πρέπει να είμαστε σε θέση να αξιοποιούμε και να αξιολογούμε όλες τις μορφές τέχνης και αν μπορούμε να τις παντρεύουμε. Μέσα από αυτήν την οπτική που έχουμε, πράττουμε αναλόγως. Έτσι έχουμε εισαγάγει εργαστήρια φωτογραφίας, ντεκουπάζ, βιτρό και πολλά άλλα”.

Φυσικά τέθηκε στο προσκήνιο και ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς για τον Αθηνίωνα. “Θα φροντίσουμε να ανεβάσουμε τον πήχη για το τι θέλουμε να κάνουμε, επιτρεπόντων των αντικειμενικών συνθηκών θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό”, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του συλλόγου καλλιτεχνών. Παρουσίασε μάλιστα την πρώτη μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει εκτός των τειχών της Ροδόπης και συγκεκριμένα στην Ξάνθη. “Θα κάνουμε μία εξαγωγή της δουλειάς του συλλόγου, μέσω μίας συνεργασίας με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Από τις 5 Απριλίου και για δέκα ημέρες στην Καπναποθήκη του Ιδρύματος ο σύλλογος παρουσιάζει τα έργα του. Είναι μεγάλη τιμή γιατί οι άνθρωποι του Ιδρύματος ήρθαν και μας ζήτησαν να συνεργαστούμε και να πραγματώσουμε αυτήν την έκθεση”.

Μία έκθεση με έργα από όλα τα εργαστήρια του Αθηνίωνα θα παρουσιαστεί στο κοινό της Ξάνθης και ευρύτερα. Η προετοιμασία από τα μέλη του συλλόγου ξεκίνησε ήδη, ώστε η παρουσίαση στην Ξάνθη να είναι άρτια.

Στο παρελθόν ο σύλλογος καλλιτεχνών Ροδόπης είχε λάβει μέρος στις εκδηλώσεις Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη, με το εργαστήριο κεραμικής.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 22/1/2019}