Κινδυνεύει η εθνική μας ακεραιότητα

«Έγκλημα η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών – Μετά την Γιουγκοσλαβία, ακολουθεί η Ελλάδα» – Να γίνει Δημοψήφισμα

«Έγκλημα χαρακτηρίζει την κύρωσή της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος μέσω ανοιχτής επιστολής απευθύνει έκκληση στους Έλληνες βουλευτές να μην την υπερψηφίσουν και τους προειδοποιεί ότι θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στην Ελλάδα.

Στην επιστολή του ο κ. Θεοδωράκης τονίζει πως είναι ανάγκη να «αντιταχθούμε σε αυτή την παραχάραξη της Ιστορίας και να επαγρυπνούμε για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας που κινδυνεύει από τις διεθνείς δυνάμεις, που στοχεύουν ανοιχτά στη σαλαμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων». «Η περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας είναι νωπή.

Το επόμενό θύμα θα είναι η χώρα μας» τονίζει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και συμπληρώνει πως «αν τα Σκόπια γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης με την ψήφο τη δική μας, ώστε να μπορούν αύριο μεθαύριο να μας απειλούν από ισχυρότερη θέση, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας».

«Το θέμα της ονομασίας των Σκοπιών δεν είναι ένα θέμα που αύριο μπορεί πανεύκολα να ρυθμιστεί διαφορετικά.

Η ψήφος του ελληνικού λαού δεν έδωσε σε κανέναν εν λευκοί) εξουσιοδότηση για χειρισμό του θέματος αυτού κατά το δοκούν.

Καμία κυβέρνηση (ακόμα κι αν ήταν κυβέρνηση πλειοψηφίας) δεν μπορεί να πάρει τόσο σοβαρές για τη χώρα αποφάσεις.

Γι’ αυτό η μόνη συνετή απόφαση από πλευράς της σημερινής κυβέρνησης είναι να καταφύγει στην κρίση του κυρίαρχου ελληνικού λαού με τη διενέργεια δημοψηφίσματος» καταλήγει ο Μίκης Θεοδωράκης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, 22/1/2019}