Σε αποκριάτικους ρυθμούς η Ξάνθη – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις συναυλίες στο Αμοιρίδειο – Πως θα κάνετε κράτηση

Ηλ. Ασκαρίδης: Αιμοδοσία αντί παρέλασης – Διαδικτυακά το κάψιμο του Τζάρου

Καρναβαλικές φιγούρες σε διάφορα σημεία της πόλης και ένα μεγάλο «I LOVE CARNIVAL XANTHI» μπροστά από το ρολόι, στολίζουν από προχθές την Ξάνθη, η οποία ξεκινά να «χτυπά» σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Παρά το γεγονός ότι τα υγειονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης για άλλη μια χρονιά, το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, φρόντισε να τηρήσει (έστω και διαδικτυακά) το κάψιμο του Τζάρου για να δώσει μια άλλη «νότα» στην καθημερινότητα των Ξανθιωτών.

Με «νότες» όμως και με τις φωνές γνωστών και καταξιωμένων τραγουδιστών, θα γεμίσει για τρεις ημέρες και το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης», όπως εξηγεί μιλώντας στην «Θ», ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Ηλίας Ασκαρίδης.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ VIVA ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΤΣΑΡΟΥΧΙΔΗ – ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Αναλυτικότερα ο κ. Ασκαρίδης, επισήμανε στην «Θ» ότι:

Ο αποκριάτικος διάκοσμος θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος της εβδομάδας. Σήμερα, αναμένεται να έρθει το μεγάλο άρμα (ο καρνάβαλος). Στο «I love carnival Xanthi», στο ρολόι της πλατείας, μπορεί οποιοαδήποτε να φωτογραφηθεί ακόμη και μέσα στην «καρδιά» της επιγραφής. Επιπλέον, θα στολιστεί και η Πλατεία Ελευθερίας και το σημείο επί της οδού Δημοκρίτου στο τέρμα, με κάποιες φιγούρες. Όσον αφορά στις συναυλίες, αυτές θα διεξαχθούν – τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων – στις 24/2 (αδερφοί Τσαχουρίδη) στις 4/3 (Onirama και Goin Through) και 5/3 (Γιάννης Πλούταρχος).

Όσον αφορά στα εισιτήρια, η πλατφόρμα της viva.gr έχει ανοίξει από προχθές για την συναυλία των αδερφών Τσαχουρίδη, ενώ από σήμερα – αύριο  θα ανοίξει για την συναυλία των Onirama και των Goin Through και την συναυλία με τον Γιάννη Πλούταρχο. Το «Αμοιρίδειο» θα «χωρέσει» περίπου 2500 κόσμο.  Το κόστος των εισιτηρίων είναι 5€ για τις συναυλίες των αδερφών Τσαχουρίδη και του Γιάννη Πλούταρχου και 3€ για την συναυλία των Onirama και των Goin Through για τους νέους μας.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΝΤΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ Ο ΤΖΑΡΟΣ – ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ…ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

Επιπλέον ο ίδιος τόνισε ότι:

Την Κυριακή των καρναβαλιών, θα πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου Ξάνθης, αντί για την καρναβαλική παρέλαση, η οποία ούτως ή άλλως δεν θα γίνει, ενώ όσον αφορά στο κάψιμο του Τζάρου, δυστυχώς και φέτος θα γίνει διαδικτυακά (μέσω των sites του Κέντρου Πολιτισμού και του Δήμου Ξάνθης) ενώ εκείνη την ώρα θα πέσουν και τα πυροτεχνήματα που θα σημάνουν την λήξη του καρναβαλιού μας.

Το βασικότερο είναι να έχουμε υγεία και να είναι όπως τώρα τα υγειονομικά πρωτόκολλα εκείνη την περίοδο, διότι μπορεί να αλλάξουν και εν τέλει να μην καταφέρουμε να κάνουμε τίποτα. Το είδαμε και τις προηγούμενες χρονιές αλλά και τα Χριστούγεννα, όπου ενώ πήγαιναν όλα καλά, κάποια στιγμή κλείσαμε.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 16/2/2022}