Σε εξέλιξη η απογραφή πληθυσμού στην Ξάνθη – Και περιστατικό βίας σε βάρος απογραφέα από διαχειριστή πολυκατοικίας

Οι πολλές και παράξενες ερωτήσεις, οι «αρνητές απογραφής» και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την διαδικασία! – Κ. Βούλγαρης: Αρκετοί Ξανθιώτες θα αυτοαπογραφούν – Κανονικά η απογραφή για όσους δεν τα καταφέρουν μετά τις 26 Νοεμβρίου

Στην διαδικασία της αυτοαπογραφής και σε δεύτερο στάδιο – αν δεν τα καταφέρουν μόνοι τους – της απογραφής πληθυσμού, έχουν μπει το τελευταίο διάστημα οι Ξανθιώτες, πολλοί εκ των οποίων δυσανασχετούν και εκφράζουν παράπονα στην «Θ»  για τις  πολλές και – κάποιες εξ΄ αυτών – «παράξενες» ερωτήσεις, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο σύστημα και τους χρόνους που χρειάζονται για να απαντήσουν σε όλα τα ζητούμενα, ειδικά όταν το νοικοκυριό αποτελείται από πολλά μέλη.

Απαντήσεις σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες της Ξάνθης, δίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσα από την «Θ» ο Επόπτης της ΕΛΣΤΑΤ στην Ξάνθη κ. Κωνσταντίνος Βούλγαρης, ο οποίος παράλληλα αναφέρεται και σε περιστατικό βίας προς απογραφέα που σημειώθηκε στην Ξάνθη  αλλά και στους «αρνητές απογραφής», οι οποίοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΕΞΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΕΑ – ΟΙ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ – ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ Η ΑΥΤΟΑΠΟΓΡΑΦΗ

Αναλυτικότερα ο κ. Βούλγαρης εξήγησε στην «Θ» ότι:

Προχθές είχαμε ένα θέμα με έναν διαχειριστή ο οποίος με την βία, έβγαλε έξω την απογραφέα και βέβαια εδώ προκύπτουν και άλλου είδους ζητήματα, διότι ο απογραφέας μπαίνει με νόμο μέσα σε μια οικοδομή για να αφήσει τα ειδοποιητήρια για την αυτοαπογραφή. Οι απογραφείς είναι παιδιά της διπλανής πόρτας. Θα μπορούσε να είναι και το παιδί τους που δουλεύει για να πάρει κάποια χρήματα, το παιδί τους που είναι φοιτητής σε κάποια άλλη πόλη και δουλεύει ως απογραφέας και φαντάζομαι ότι δεν θα ήθελαν να φέρονται άσχημα στο παιδί τους που καλείται να διεκπαιρεώσει μια συγκεκριμένη εργασία, βάσει συγκεκριμένων εντολών και η εντολή είναι να μοιράσουν στις κατοικίες τους μοναδικούς κωδικούς απογραφής, διότι χωρίς αυτούς, το νοικοκυριό δεν μπορεί να αυτοαπογραφεί, Τα στοιχεία που χρειάζεται είναι ο μοναδικός κωδικός απογραφής και το taxisnet.

Αυτό γίνεται προς όφελος των νοικοκυριών, αφού δεν θα χρειαστεί να τους ξαναενοχλήσει κανείς και δεν θα υποχρεωθούν να δεχθούν επίσκεψη από τον απογραφέα. Σεβόμαστε απόλυτα ότι λόγω covid οι άνθρωποι αυτοί είναι επιφυλακτικοί να δεχθούν κάποιον στο σπίτι τους για να τους απογράψει. Τους δίνεται λοιπόν αυτή η δυνατότητα, όπως και άλλες δυνατότητες. Αν για παράδειγμα κάποιος δεν μπορεί να αυτοαπογραφεί αλλά ούτε επιθυμεί να τον επισκεφθεί ο απογραφέας, θα υπάρξει η δυνατότητα να κάνουν κάποιου άλλου είδους επαφή (τηλεφωνική, μέσω skype κ.ο.κ) ώστε να προχωρήσει το project.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ «ΠΑΡΑΞΕΝΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ»

Αναφορικά με τις… παράξενες για πολλούς ερωτήσεις, όπως αυτή που αφορά στο αν υπάρχει μπανιέρα ή ντουζιέρα, τουαλέτα ή WC εντός της κατοικίας και στο αν υπάρχει καζανάκι και πως συνδέεται αυτό, ο κ. Βούλγαρης τόνισε ότι:

Απογραφή, γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Το ερωτηματολόγιο της απογραφής που βλέπετε, γίνεται βάσει των συστάσεων των Ηνωμένων Εθνών. Υπάρχει ένας ολόκληρος τόμος που λέγεται «Sensus Recommendation». Οι στατιστικές πρέπει να είναι συγκρίσιμες. Φαντάζομαι πως καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν πολλές χώρες στον πλανήτη για τις οποίες οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν είναι αυτονόητες. Και επειδή πρέπει τα ερωτηματολόγια να είναι «ομοιόμορφα», προκειμένου να υπάρχει συγκρισιμότητα μεταξύ των διαφόρων χωρών – αυτός είναι ο λόγος – μας υποχρεώνουν (είναι νομικές υποχρεώσεις της χώρας που προέρχονται από κανονισμούς και συστάσεις του ΟΗΕ)

Διαβάστε εδώ όλες τις δηλώσεις του κου Βούλγαρη

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 16/11/2021}