Αλλάζει κάτι στον Έβρο;

Μιχαηλίδης: «Είμαστε διατεθειμένοι για συζήτηση περί εξόρυξης χρυσού, αν υπάρχει καινούργια πρόταση»

Διατεθειμένος να συζητήσει, αν και δηλώνει πως δεν έχει αλλάξει η θέση του εναντίον της επένδυσης του χρυσού στο Πέραμα της Αλεξανδρούπολης, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλος Μιχαηλίδης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS Fm και τον Σταύρο Αποστολίδη, αν και επανέλαβε ότι εξ αρχής η δημοτική παράταξη του “ανάσα για την Αλεξανδρούπολη”  λέει όχι στην επένδυση του χρυσού, άφησε όμως “παράθυρο” ανοιχτό για συζητήσεις με τους επενδυτές των χρυσωρυχείων. Γιατί όπως τόνισε, πρέπει να είμαστε φιλικοί προς κάθε επενδυτή που έρχεται στην περιοχή μας, γιατί υπάρχει μεγάλη ανεργία.

Όπως είπε λοιπόν: “Από την αρχή και την ίδρυση της παράταξης μας, είμαστε αντίθετοι όχι στην επένδυση ως επένδυση, γιατί και εγώ από την ελεύθερη αγορά προέρχομαι. Όμως από την στιγμή που με τις παρούσες τεχνικές συνθήκες υπάρχει αυτή η βλάβη στο περιβάλλον, νομίζω ότι και μεις ως δημοτικοί σύμβουλοι, ως παράταξη, ως μελλοντική δημοτική αρχή, είμαστε μαζί με όλους τους φορείς του δήμου μας, οι οποίοι έχουν ταχθεί με τις σημερινές συνθήκες κατά αυτής της επένδυσης. Νομίζω είναι πάρα πολύ ξεκάθαρο και το έχουμε εξαντλήσει σε αυτά τα πέντε χρόνια της παρουσίας μου και όλοι ως παράταξη ακολουθούμε αυτή την γραμμή”.

Ξέχασε τον δημοτικό του σύμβουλο Νίκο Ρηγόπουλο και την στάση που είχε

Προφανώς βέβαια ο νυν δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Παύλος Μιχαηλίδης, ξέχασε ότι ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του “ΑΝΑ.Σ.Α” Νίκος Ρηγόπουλος, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 26/09/2017, τάχθηκε ΚΑΤΑ της πρότασης του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Είχε ζητήσει τότε την επαναβεβαίωση και ανανέωση παλαιότερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που τασσόταν κατά της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή του Περάματος και ο κ.Ρηγόπουλος τάχθηκε εναντίον. Επικαλούμενος μάλιστα ότι στους καιρούς που ζούμε, με την ανεργία ειδικά των νέων στα ύψη και την οικονομική κρίση να μαστίζει τη χώρα, ίσως θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί στο να διώχνουμε επενδύσεις από την περιοχή που θα έδιναν θέσεις εργασίας.

Τώρα βέβαια ο κ.Ρηγόπουλος δεν είναι ξανά υποψήφιος με την παράταξη “ανάσα” του κ.Μιχαηλίδη, αλλά και αυτός περίπου τα ίδια επανέλαβε στην χθεσινή του συνέντευξη. Με άλλα λόγια βέβαια, όμως για φιλική στάση προς τους επενδυτές και διάθεση «να συζητήσει με τους χρυσοθήρες» μίλησε γιατί υπάρχει ανάγκη για θέσεις εργασίας. Είπε συγκεκριμένα ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης:

“Παρ’ όλα αυτά, δεν είμαστε επιθετικοί σε κανέναν επενδυτή, δεν αφορίζουμε κανέναν. Συζητάμε, είμαστε διαθέσιμοι και έχουμε όλη την καλή διάθεση να συζητήσουμε. Εμείς με οποιονδήποτε μπορούμε να συζητήσουμε, αλλά χωρίς αυτό να αλλάζει ή να παρεκκλίνει τις βασικές μας αρχές. Αυτό νομίζω είναι πάρα πολύ ξεκάθαρο.

Υποψήφιος του διαδήλωνε υπέρ του χρυσού

Υπάρχει και κάτι ακόμα. Την στιγμή που ο κ.Μιχαηλίδης δηλώνει ότι η παράταξη του είναι εναντίον του χρυσού και μάλιστα κάθετα, υποψήφιος δημοτικός του σύμβουλος είναι ο Κώστας Δάντσιος, Πρόεδρος του Συλλόγου Χειριστών Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της επένδυσης. Μάλιστα όπως θυμούνται όλοι, όταν το δημοτικό συμβούλιο συθνεδρίαζε για να πάρει απόφαση κατά της επένδυσης των χρυσωρυχείων, ο κ.Δάντσιος ήταν απ’ έξω και διαδήλωνε υπέρ της έναρξης εργασιών στο Πέραμα από την “Ελληνικός Χρυσός”.

Μπορούμε να μιλήσουμε με οποιονδήποτε θέλει να έρθει να επενδύσει στην περιοχή. Με οποιονδήποτε μπορούμε να συζητήσουμε. Και με τους χρυσοθήρες. Αυτό ζητάνε οι ίδιοι οι δημότες. Αυτό εισπράττουμε από τους δημότες. Ότι αυτή την στιγμή η Αλεξανδρούπολη έχει μεγάλο πρόβλημα από θέσεις εργασίας, από ανάπτυξη. ‘Εχουμε λοιπόν την διάθεση να συζητήσουμε με οποιαδήποτε εταιρεία, αλλά δεν έχουμε διάθεση να κάνουμε ούτε βήμα πίσω σε αυτά που έχει αποφασίσει η τοπική κοινωνία. Πρέπει να είμαστε φιλικοί με τον οποιονδήποτε επενδυτή.

Αν κάποιος επενδυτής έχει κάτι άλλο να μας πει, το οποίο θα είναι φιλικό στο περιβάλλον, φυσικά και θα το συζητήσουμε. Εφόσον υπάρχει κάποια αλλαγή, γιατί με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει διαφορετική στάση, τότε θα το συζητήσουμε. Είμαστε φιλικοί σε οποιονδήποτε θέλει να έρθει να επενδύσει στην περιοχή μας”.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros-news.gr/, 9/4/2019}