Η Αλεξανδρούπολη συνδέεται αεροπορικά με τη Ρωσία

Εγκρίθηκαν με εντολή του Υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, αιτήματα των αεροπορικών εταιρειών Aegean Airlines και Ellinair για την πραγματοποίηση συνολικά 13 νέων δρομολογίων

Στα δρομολόγια που στο σύνολό τους έχουν προορισμό τη Ρωσία, περιλαμβάνεται και η Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για 2 δρομολόγια σε εβδομαδιαία βάση με αφετηρία τον αερολιμένα «Δημόκριτος», και τελικό προορισμό τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη τύπου Airbus Α320 με χωρητικότητα 150-180 θέσεις, της εταιρείας Ellinair.

Το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Αγία Πετρούπολη αναμένεται να ξεκινήσει στις 23 Μαΐου του 2019, και μια μέρα αργότερα θα απογειωθεί και το αεροπλάνο με προορισμό τη Μόσχα. Ο λόγος για την έναρξη τους την άνοιξη του 2019, είναι το γεγονός πως οι αεροπορικές εταιρείες δύνανται για 6 μήνες μετά από την έγκριση του αιτήματός τους, να «αλλάξουν γνώμη».

Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος αυτοδιοικητικών και φορέων της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να δοθεί μια επιπλέον «ώθηση» στην τουριστική ανάπτυξη.

Να σημειωθεί πως η Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης έχει ήδη κάνει κινήσεις και «ανοίγματα» και προς τη Ρουμανία και τη Σερβία, ενώ ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πρόσφατα αδελφοποιήθηκε και με Δήμο των Παρισίων στη Γαλλία.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» πάντως, φέτος σημειώθηκε ρεκόρ αφίξεων αφού πραγματοποιήθηκαν 21.000 περισσότερες αφίξεις από ότι πέρυσι.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, της Μαρίνας Κριτού, 20/10/2018}