Συζήτηση για την βελτίωση της λειτουργίας του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου

Υλικοτεχνικά προβλήματα, προβλήματα έλλειψης εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού αλλά και περιβάλλοντα εξωτερικού χώρου

Σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησαν στο ειδικό δημοτικό σχολείο, ο πρόεδρος Τρύφωνας Καρούντζος, η γραμματέας Στέλλα Βογιατζή και οι κοινωνικοί λειτουργοί του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, πραγματοποίησαν χθες επίσκεψη στο νεοσύστατο ειδικό γυμνάσιο-λύκειο Κομοτηνής το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Μελέτης.

Εκεί αφότου ξεναγήθηκαν στου χώρους του σχολείου, συζήτησαν με την διευθύντρια Αθανασία Ιομέρη αλλά και επαγγελματίες υγείας που εργάζονται για τα θέματα που τους απασχολούν για υλικοτεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προβλήματα έλλειψης εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού αλλά και προβλήματα περιβάλλοντα εξωτερικού χώρου που εγκυμονούν κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα προσωπικού, ωφελουμένων και επισκεπτών.

Τα μέλη του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης προβληματίστηκαν γιατί το συγκεκριμένο ειδικό σχολείο παρουσιάζει μια αύξηση των ωφελουμένων μαθητών αφενός, αλλά είναι πολύ αργοί οι ρυθμοί επίλυσης των προβλημάτων τους. “Είναι απαραίτητο να ενσκήψει η πολιτεία και όσοι εμπλέκονται έτσι ώστε ο σκοπός που δημιουργήθηκε το ειδικό γυμνάσιο-λύκειο Κομοτηνής να παράγει θετικό έργο”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το σωματείο.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 20/10/2018}