Παύλος Μιχαηλίδης: «Ξέρω κάποια από τα κτίρια της Αλεξανδρούπολης που είναι στη λίστα του Υπερταμείου»

Το γεγονός ότι ο ίδιος και η παράταξή του έκαναν έρευνα για να βρουν ποια κτίρια και εκτάσεις της Αλεξανδρούπολης εντάσσονται στη λίστα του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Παύλος Μιχαηλίδης.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, σε αυτή τη λίστα, που αποτελεί έναν «κατάλογο ενέχυρων» για τα δάνεια της Ελλάδας, έχουν ενταχθεί το νεοκλασσικό κτίριο του Α’ Παιδικού Σταθμού στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, μεγάλο μέρος του Πάρκου Εθνικής Ανεξαρτησίας, το κτίριο της πρώην ΤΥΔΚ στον πεζόδρομο του Ταχυδρομείου, μία εκκλησία καθώς και μία έκταση στην Άνθεια στην οποία ενδεχομένως να περιλαμβάνεται και το σχολείο του οικισμού.

Τα ακίνητα που εντάχθηκαν στο Υπερταμείο παραμένουν δεσμευμένα για 99 χρόνια και όλη η συζήτηση περί αυτών ανακινήθηκε από την βουλευτή Δράμας του ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου, η οποία υπέβαλε σχετική ερώτηση στην Κυβέρνηση ειδικά για τον Έβρο, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα υπάρχουν ενταγμένα 151 ακίνητα.

Ο κος Μιχαηλίδης με τη σειρά του, επικεντρώθηκε στα της Αλεξανδρούπολης και χωρίς να αποκαλύψει τη μέθοδο που ακολούθησε για την έρευνά του, προ(σ)καλεί οποιονδήποτε να τον διαψεύσει ενώ καλεί τη δημοτική αρχή να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ή έστω να συζητήσει σε κάποια το θέμα των συγκεκριμένων ακινήτων.

Όπως είπε, έχει ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα και καλεί τη δημοτική αρχή να ασχοληθεί με το ζήτημα «έστω και καθυστερημένα» και αν χρειαστεί να οργανώσει και κινητοποιήσεις, υποσημειώνοντας ότι «αυτή η έρευνα θα έπρεπε να είχε γίνει από τη νομική υπηρεσία του δήμου».

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr, 22/9/2018}