Η Λευκή Νύχτα έρχεται με προσφορές και μπροστάρηδες τους επαγγελματίες της Κομοτηνής

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η αγορά της Κομοτηνής θα κινηθεί σε ρυθμούς… «Λευκής νύχτας» την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου – Σημαντικό το ενδιαφέρον επαγγελματιών, έχει γίνει θεσμός για την Κομοτηνή, λέει η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου

Με μπροστάρηδες τους επαγγελματίες, προσφορές και εκδηλώσεις έρχεται η Λεύκη Νύχτα της Κομοτηνής. Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η αγορά της Κομοτηνής θα κινηθεί σε ρυθμούς… «Λευκής νύχτας». Φέτος για πρώτη φορά, ως μήνας διεξαγωγής επιλέχτηκε ο Οκτώβριος και όχι ο Σεπτέμβριος.

Την επιλογή αυτή μας εξηγεί η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου “συνήθως κάναμε την Λευκή Νύχτα την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, αλλά είπαμε να το κάνουμε μία εβδομάδα μετά, δηλαδή αρχές Οκτωβρίου, για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους καταναλωτές. Να έχει περάσει δηλαδή ο Σεπτέμβριος με τα σχολεία και τα έξοδα και να προγραμματίσουν καλύτερα τις αγορές τους“.

Φυσικά συμπληρώνει η κα Κωνσταντινίδου “στοχεύουμε και στους νέους και στο φοιτητικό καταναλωτικό κοινό, θέλουμε να τους δείξουμε ότι η αγορά της πόλης είναι παρούσα και έτοιμη να υποδεχτεί τους φοιτητές με τιμές, προσφορές και ποιοτικά προϊόντα“. Η ημερομηνία για τη Λευκή Νύχτα κλείδωσε για την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.

Η συνεργασία των επαγγελματιών είναι αυτή που αναδεικνύεται μέσα από την φετινή διοργάνωση. Ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, συμπράττουν δυνάμεις για την Λευκή Νύχτα, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, που άλλωστε από την πρώτη χρονιά είχε στηρίξει έμπρακτα το θεσμό.

Επίσης σημαντικό είναι το ίδιο το ενδιαφέρον επαγγελματιών. “Ήδη εδώ και ένα μήνα επικοινωνούν μαζί μας και μας ρωτούν πότε θα γίνει η Λευκή Νύχτα και πως μπορούν να βοηθήσουν“, λέει σχετικά η πρόεδρος των εμπόρων και προσθέτει ότι “οι επαγγελματίες έχουν αγκαλιάσει αυτή τη βραδιά. Έχει γίνει θεσμός για την Κομοτηνή να γίνεται η Λευκή Νύχτα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου“.

Θα είναι μία μέρα γιορτής για την αγορά, υπόσχεται η κα Κωνσταντινίδου και σημειώνει “στόχος μας είναι να δουλέψουν τόσο τα εμπορικά καταστήματα, όσο και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος“.

Η «Λευκή νύχτα» θα περιλαμβάνει ανοιχτά καταστήματα ως αργά το βράδυ με πολλές προσφορές και δέλεαρ για τους καταναλωτές και σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, το πρόγραμμα των οποίων καταρτίζεται αυτές τις ημέρες και αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν δράσεις και μουσικές εκδηλώσεις στην καρδιά της πόλης, στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους Βενιζέλου, Ερμού, Αγίου Γεωργίου, Μ.Μ. Βασιλείου, Παρασίου και φυσικά στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Μάλιστα θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για παιδιά.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 21/9/2018}