«Σε 12 μήνες ο νέος Χ.Υ.Τ.Υ Αλεξανδρούπολης» – υπογραφή σύμβασης έργου 6.200.000 €

«Σε 12 μήνες αρχής γενομένης από σήμερα θα κατασκευαστεί ο νέος Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Αλεξανδρούπολης», σύμφωνα με τη δέσμευση του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου.

Η σύμβαση υπεγράφη στο γραφείο του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ανάμεσα στο Βαγγέλη Λαμπάκη, τον Πρόεδρο της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. και Δήμαρχο Δράμας, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον Διευθύνοντα Σύμβολα της αναδόχου εταιρίας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, κ. Διονύση Γεωργόπουλο, για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) Ανατολικού Τομέα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης», αρχικού προϋπολογισμού 6.200.000 €, με το ποσό της σύμβασης να ανέρχεται στα 5.432.473,55 €.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλλει στην τελική διάθεση των υπολειμμάτων που προκύπτουν από την επεξεργασία των αποβλήτων. Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του, προβλέπει την κατασκευή ενός νέου ΧΥΤΥ χωρητικότητας 645.000 τετραγωνικών μέτρων στην τοποθεσία «Μαυρότοπος» του αγροκτήματος Ποτάμου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με την εκτιμώμενη διάρκεια ζωής του να υπολογίζεται στα 10 έτη.

«Ζήτω η Ελλάδα. Σε αυτήν την Ελλάδα του τίποτα εμείς τα καταφέραμε. Είναι ντροπή που ένα τέτοιο σημαντικό έργο κάνει στην Ελλάδα 6 χρόνια να ολοκληρωθεί. Τόσο θέλει σε αυτήν την Ελλάδα του σήμερα», δήλωσε ο Βαγγέλης Λαμπάκης.

«Δεν υπάρχει έργο πια στην Ελλάδα χωρίς εισαγγελική παρέμβαση. Εξαιτίας της ηλιθιότητας κάποιων. Κακοήθεις που κάνουν ανώνυμες καταγγελίες στην εισαγγελία», σχολίασε ο Δήμαρχος.

Να σημειωθεί πως οι δημότες της Αλεξανδρούπολης θα απαλλαγούν από το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στο Χ.Υ.Τ.Α Κομοτηνής, που ανέρχεται στις 950.000 € το χρόνο.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr,  της Μαρίνας Κριτού, 3/8/2018}