Αισιοδοξία Τσώνη για το μέλλον του τουρισμού στην ΑΜΘ

"Πιο ενθαρρυντικά» από τα αναμενόμενα τα αποτελέσματα κίνησης φέτος, κυρίως σε Σαμοθράκη και Θάσο"

Ικανοποιημένος από το παρόν και αισιόδοξος για το μέλλον του τουρισμού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη παρουσιάστηκε μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και τον Δήμο Μπακιρτζάκη ο Θανάσης Τσώνης. Η συνέντευξη δόθηκε στον απόηχο σύσκεψης που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΠΑΜΘ, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, με αντικείμενο τον απολογισμό της φετινής τουριστικής χρονιάς και το συντονισμό δράσεων για την προβολή της ΠΑΜΘ ενόψει της επόμενης.

«Στο κλείσιμο της θερινής τουριστικής σεζόν, που παρά τις δυσκολίες εξελίχθηκε πολύ ικανοποιητικά, ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας και προετοιμάζουμε το πρόγραμμα για το 2022», δήλωσε στον απόηχο της σύσκεψης. Αναπτύσσοντας το συλλογισμό του για τη φετινή χρονιά είπε: «Ολοκληρώθηκε μια σεζόν η οποία είχε πολλές προκλήσεις. Ήταν εύκολο κάποιοι να υψώνουν το δάχτυλο όσο εμείς δουλεύαμε για το ασφαλές άνοιγμα των συνόρων, τη σωστή υγειονομική διαχείριση και τη συνεργασία με τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού».

Στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι φέτος κατάφερε να λειτουργήσει το συνοριακό σημείο διέλευσης Νυμφαίας, με ελέγχους του ΕΟΔΥ, απρόσκοπτα με εξαίρεση την παλινωδία στις αρχές του καλοκαιριού. «Προτεραιότητά μας ήταν η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, να παραμείνουμε -ή αν θέλετε να καταγραφούμε ως- ασφαλής προορισμός, για να κεφαλαιοποιήσουμε αυτή την εικόνα την επόμενη χρονιά, που ουσιαστικά είναι –ή τουλάχιστον ελπίζουμε να είναι- απαλλαγμένη από τη μάστιγα του covid», δήλωσε.

Ανέκαμψαν τα νησιά

«Πιο ενθαρρυντικά» ήταν τα αποτελέσματα τουριστικής κίνησης στην ΠΑΜΘ φέτος το καλοκαίρι, σε σύγκριση με αυτά που ανέμενε η Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, σύμφωνα με τον Θανάση Τσώνη, που στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάκαμψη των δύο νησιών, Σαμοθράκης και Θάσου: «Σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν ή ξεπερνούν το 2019, που ήταν μία από τις χρονιές ορόσημο για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Παρόλα αυτά δεν εφησυχάσουμε, ετοιμάζουμε την επόμενη χρονιά, γι’ αυτό είχαμε την σύσκεψη. Θα δούμε τα αδύνατα σημεία μας και να τα ενισχύσουμε, ώστε να πάμε με μεγαλύτερη δυναμική στην επόμενη χρονιά. Επενδύσαμε σε ψηφιακές προβολές, σε συνεργασία πάντα με τους επαγγελματίες […].

Τα δύο νησιά μας πήγαν πολύ καλά. Η Σαμοθράκη ξεπέρασε τα νούμερα του 2019, ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές εδώ και 31 χρόνια. Η Θάσος πήγε πολύ καλά, συλλέγουμε νούμερα κι έχουμε ξεπεράσει το 70% του 2019. Το παράκτιο μέτωπο πήγε καλά. Αλλά δεν μένουμε μόνο σε αυτό, γιατί βλέπουμε ισάξια όλες τις περιοχές της Περιφέρειάς μας […]. Το τουριστικό προϊόν το αντιμετωπίζουμε σφαιρικά και πολύπλευρα».

Τέλος, γνωστοποίησε πως του χρόνου «ξεκλειδώνει» το τουριστικό πακέτο μέσω ΕΣΠΑ, προς δύο κατευθύνσεις: Πρώτον, στοχευμένη συμμετοχή της ΠΑΜΘ σε εκθέσεις. Δεύτερον, ψηφιακές προβολές, διαφημιστικές καμπάνιες κι άλλες δράσεις εξωστρέφειας.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 25/9/2021}