Αερόμπικ στην θάλασσα για όλες τις ηλικίες στην παραλία Αρωγής

Περίπου 40 άτομα έδωσαν το παρόν στην δεύτερη φετινή συνάντηση

Το aqua aerobic (αεροβική στο νερό) φαίνεται να εξελίσσεται σε θεσμό στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κομοτηνής. Φέτος το καλοκαίρι η ΔΚΕΠΠΑΚ για ακόμα μια χρονιά συμπεριέλαβε στις εκδηλώσεις της το aqua aerobic.

Έτσι πέραν της Δευτέρας 05/07 το πρωί και χθες το πρωί 07/07 στην παραλία της Αρωγής μαζεύτηκαν περίπου 40 άτομα για γυμναστική και χορό στην θάλασσα. Υπό τις οδηγίες της γυμνάστριας Κυριακής Συνοδινού γυναίκες όλων των ηλικιών -από νεαρές μέχρι και ηλικιωμένες- που βρίσκονταν μέσα στην θάλασσα χόρεψαν.

Πέρα από τον χορό δίνεται η ευκαιρία σε όσους συμμετέχουν να γυμναστούν κιόλας, καθώς υπό τις οδηγίες της κας Συνοδινού κάνουν ασκήσεις όπως κοιλιακούς, τρικέφαλους και άλλες. Έτσι, τα άτομα που συμμετέχουν γυμνάζονται με έναν διασκεδαστικό και καλοκαιρινό τρόπο. Μπορεί να βλέπει κανείς κυρίως γυναίκες να συμμετέχουν στο aqua aerobic, ωστόσο απευθύνεται σε όλους και σε όλες τις ηλικίες. Όσοι συμμετέχουν πάντως φαίνεται να το απολαμβάνουν.

Χθες υπήρχε και τηλεοπτική κάλυψη της ΕΡΤ3 μεταδίδοντας εικόνες από την Ροδόπη και τις παραλίες της σε όλη την Ελλάδα. Για τον Ιούλιο έχουν προγραμματιστεί συνολικά οχτώ «ραντεβού» για aqua aerobic στις παραλίες του Δήμου Κομοτηνής και γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 09:30.

Λίγα λόγια για το αερόμπικ στο νερό

Το αερόμπικ στο νερό είναι η απόδοση της αερόβιας άσκησης στο νερό, όπως στην πισίνα ή την θάλασσα. Γίνεται χωρίς κολύμβηση συνήθως σε βαθιά ή βαθύτερα νερά μέχρι τη μέση και είναι ένας τύπος προπόνησης αντίστασης. Η αερόμπικ στο νερό είναι στην ουσία μια μορφή αερόβιας άσκησης που γίνεται μέσα στο νερό. 

Προσφέρει μία λίστα πλεονεκτημάτων σε σχέση με την άσκηση στο έδαφος, όπως η μείωση των κραδασμών στις αρθρώσεις κατά την διάρκεια της άσκησης και την μείωση της αρτηριακής πίεσης εξαιτίας της υδροστατικής πίεσης.

Δείτε εδώ ένα σχετικό βίντεο:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Ανδρέα Αγελαρίδη, 8/7/2021}