Αλεξανδρούπολη

Meeting Point εφοπλιστών η Αλεξανδρούπολη λόγω …LNG

«Βόλτα» στην ελληνική επαρχία και συγκεκριμένα στην Αλεξανδούπολη έκαναν προ ολίγων ημερών οι εφοπλιστές Δημήτρης Κοπελούζος και Πήτερ Λιβανός, που μεταξύ άλλων είναι επικεφαλής και των εταιριών Gastrade και Gaslog αντίστοιχα.

Αμφότερες οι εταιρίες αποτελούν τον βασικό πυρήνα του επενδυτικού σχήματος που θα υλοποιήσει το έργο της πλατφόρμας μεταφορτωσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη και εξ αυτών συνάγεται και ο λόγος της επίσκεψής τους στην πόλη.

Οι εφοπλιστές είχαν δύο συναντήσεις – μία στο δημαρχείο και μία στον Οργανισμό Λιμένος. Σε αυτές συμμετείχαν –εκτός του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και του προέδρου του ΟΛΑ Χρήστου Δούκα- ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Η επίσκεψη των μεγαλοεφοπλιστών ερμηνεύεται ως η διά ζώσης επίρρωση της πρόθεσής τους να υλοποιήσουν το έργο το οποίο έχουν αναλάβει, ενώ την ημέρα της επίσκεψής τους στον Έβρο είχε προηγηθεί επαφή τους με τον υπουργό ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, από τον οποίο απέσπασαν τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο του LNG καθώς επίσης και τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ στο εταιρικό σχήμα.

Η έναρξη υλοποίησης της επένδυσης προσδιορίζεται χρονικά στο δ’ τρίμηνο του 2017 και αφού έχει κλείσει ένας κύκλος επαφών με τη Βουλγαρία, αφού η πλατφόρμα LNG της Αλεξανδρούπολης θα διασυνδέεται με τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου IGB που θα ξεκινά από τη βουλγαρική πόλη Στάρα Ζαγόρα και θα καταλήγει στην Κομοτηνή.