Χρειάζεται προσωπικό η Αστυνομία Αλεξανδρούπολης

Για την κάλυψη αναγκών στο Αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και στο Τελωνείο των Κήπων

Περισσότερο Προσωπικό χρειάζεται η Αστυνομική Δ/νση Αλεξανδρούπολης για την άμεση κάλυψη αναγκών στο Τμήμα Διαβατηρίων του Αεροδρομίου Αλεξ/πολης και του Μεθοριακού Σταθμού Κήπων.

Ακολουθεί το έγγραφο που έστειλε η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Αλεξ/πολης προς  Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ . Κωσταντίνο Τσουβαλά (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

Κοιν: 1) Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ  ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

2) Κλάδος Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγο κ. Ζαχαρούλα  ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ, αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

ΘΕΜΑ:   Ενίσχυση Υπηρεσιών Δ.Α. Αλεξανδρούπολης

Μετά την παραδοχή όλων  ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών  στην περιοχή του Έβρου και προκειμένου να αποφύγουμε φαινόμενα του παρελθόντος, όπου ο Νομός μας είχε δεχθεί πληθώρα από παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες, και προκειμένου να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις, παρακαλούμε όπως ενισχύσετε την Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ με ανθρώπινο δυναμικό, τουλάχιστον 50 συναδέλφων, υλικοτεχνικό εξοπλισμό  (λεωφορεία, van, θερμικές κάμερες, κλπ) με βάση τον αρχικό σχεδιασμό της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ».

Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι θα εξομαλυνθεί η τρέχουσα κατάσταση και θα ενισχυθεί η δυναμική φύλαξη των χερσαίων  συνόρων.

Ο Α.Σ. Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα με τα αεροδρόμια, όπου λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου  και την αύξηση των πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού, απαιτείται η ενίσχυση με πρόσθετο προσωπικό, το οποίο ενεργεί διαβατηριακό έλεγχο.

Όμως, ο Α.Σ. Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης δεν συμπεριλαμβάνεται στις υπηρεσίες που απαιτείται η ενίσχυσή τους από προσωπικό που μετακινείται αδαπάνως για το δημόσιο. Παρακαλούμε όπως με νέο έγγραφο σας να συμπεριλάβετε και τον Α.Σ.  Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης καθώς οι ανάγκες κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Σε συνάρτηση με το μεταναστευτικό ζήτημα στην περιοχή μας, υπάρχει ο κίνδυνος προσπάθειας των άτυπων μεταναστών να ταξιδέψουν με πλαστά ή παραποιημένα έγγραφα, οπότε επιβάλλεται εγρήγορση, αυξημένα μέτρα και επιπλέον δύναμη, ικανή να ανταποκριθεί στην αύξηση των απαιτήσεων για ασφαλή αεροδρόμια.

Παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε  στους πίνακες ενίσχυσης και το Τ.Δ.Ε. Κήπων καθώς όπως γνωρίζετε το τελωνείο  Κήπων δέχεται όλο τον χρόνο τεράστιο όγκο επισκεπτών από και προς Τουρκία. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο όγκος αυτός προσαυξάνεται καθώς έχουμε την διέλευση  των Τούρκων μεταναστών, που διαμένουν σε όλη την Ευρώπη, στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Στο τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει έρχεται να προστεθεί και η καθημερινή διέλευση δεκάδων τουριστικών λεωφορείων και  εκατοντάδων φορτηγών. Σας παραθέτουμε στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν τον τεράστιο αριθμό διέλευσης ατόμων, ο οποίος αυξάνεται κάθε χρόνο.

Παρακαλούμε για την ενίσχυση της εν λόγω υπηρεσίας μας με τουλάχιστον 10 (δέκα) συναδέλφους αδαπάνως για το δημόσιο. Η συγκεκριμένη ενίσχυση θα μπορούσε να προκύψει και μέσα από την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ». Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να σας τονίσουμε ότι επιτυγχάνεται η γρήγορη, ασφαλής και χωρίς πολύωρες  καθυστερήσεις διέλευση των μετακινουμένων. Επίσης, η γρήγορη διέλευση ενδιαφέρει άμεσα ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής οικονομίας που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού καθώς πληθαίνουν οι Τούρκοι επισκέπτες.

Πιστεύουμε ότι στο άμεσο μέλλον θα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ριζικά το ζήτημα. και η λύση είναι μία και μοναδική: αύξηση των οργανικών θέσεων τώρα. Όπως γνωρίζεται  οι κτηριακές δυνατότητες υστερούν δραματικά, αλλά το σημαντικότερο ζήτημα είναι το απαρχαιωμένο οργανόγραμμα προσωπικού. Η Αστυνομική δύναμη που ορίστηκε πριν δεκαετίες να εξυπηρετεί χιλιάδες διελεύσεων έχει ξεπεραστεί πολλάκις από το χρόνο. Σήμερα με την ίδια Αστυνομική δύναμη καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε εκατομμύρια. Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας στα δίκαια αιτήματά μας καθώς ο στόχος μας είναι κοινός.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος – ΤΟΥΦΑΚΗΣ Χρήστος

Ο Γενικός Γραμματέας – ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Γεώργιος

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, 16/5/2018]