Χωρίς καρναβάλι και φέτος η Ξάνθη

Με «παροπλισμένο» το προσωπικό του Κ.Π Δήμου Ξάνθης αλλά και…

Εύλογα ερωτήματα αναφορικά με το αν οι υπάλληλοι του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης «χρησιμοποιούνται» σε άλλες υπηρεσίες ή αν παραμένουν «παροπλισμένοι» κατά κάποιον τρόπο στις θέσεις τους, θέτουν αρκετοί αναγνώστες της «Θ», καθώς από την αρχή της πανδημίας έχουν ματαιωθεί ή ακυρωθεί όλες οι εκδηλώσεις που μπορεί να προκαλέσουν συνωστισμό και κατ΄ επέκταση σημεία μετάδοσης του CoviD-19.

Ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Ηλίας Ασκαρίδης, ο οποίος δοθείσης της ευκαιρίας επιβεβαιώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία καρναβαλική εκδήλωση ούτε και φέτος.

ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΣΤΗΝ Τ.Υ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ – ΑΝΟΙΚΤΗ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Ειδικότερα ο κ. Ασκαρίδης αναφορικά με τους υπαλλήλους του Κέντρου Πολιτισμού επισήμανε ότι:

Κάποιοι έχουν λάβει την άδεια ειδικού σκοπού, την οποία δικαιούνται ενώ οι εργάτες που ασχολούνται με το τεχνικό κομμάτι έχουν μεταφερθεί στην Τεχνική Υπηρεσία – με εντολή δημάρχου – καθώς αυτήν την στιγμή δεν έχουμε δραστηριότητες. Η βιβλιοθήκη λειτουργεί με ραντεβού, όπως όλες οι βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα και βεβαίως είναι εκεί το προσωπικό. Όλα τα παιδιά του Κέντρου Πολιτισμού δουλεύουν.

ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΥΤΕ ΦΕΤΟΣ – ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΜΟ

Αναφορικά  με τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές –  Καρναβάλι Ξάνθης του 2021, το οποίο δεν θα πραγματοποιηθεί όπως το γνωρίζαμε και με κυβερνητική «βούλα» ο κ. Ασκαρίδης εξηγεί ότι:

Είμαστε υπό συζήτηση για κάποια πράγματα αναφορικά με τον αποκριάτικο διάκοσμο, τα οποία περί τα τέλη Ιανουαρίου θα οριστικοποιηθούν. Φυσικά δεν θα γίνει ΚΑΜΙΑ εκδήλωση που προκαλεί συνωστισμό. Εξάλλου έχει ανακοινωθεί από τους αρμοδίους. Σίγουρα όμως συζητείται να γίνει κάποιος στολισμός, όπως έγινε και κατά τα Χριστούγεννα. Θέλαμε να κάνουμε πάρα πολλά, αλλά προέχει η υγεία όλων.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 12/1/2021}