Ξάνθη: Μέσω ΕΟΔΥ οι Γιορτές της Παλιάς Πόλης φέτος

Όσα ειπώθηκαν στην πρώτη συνάντηση για τον σημαντικό θεσμό του δήμου Ξάνθης – Ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να δώσει το «πράσινο» φως για τη φετινή διοργάνωση των Γιορτών Παλιάς Πόλης του δήμου Ξάνθης

Ο θεσμός «Γιορτές Παλιάς Πόλης» για το δήμο Ξάνθης μετράει πολλά χρόνια ζωής πλέον και αποφέρει σημαντικά έσοδα τόσο στο δήμο, όσο και τους συμμετέχοντες φορείς, ενώ η προβολή της Ξάνθης που προκύπτει εξ αυτών, είναι σχεδόν εφάμιλλη αυτής του Καρναβαλιού. 

Συνεπώς, και όπως μεταδίδει το xanthi2.gr η καταρχήν συμφωνία για διοργάνωση των Γιορτών Παλιάς Πόλης, υπό προϋποθέσεις,  διαπιστώθηκε στη Σύσκεψη της  Οργανωτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, παρουσία του Δημάρχου Ξάνθης και των επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο έδειξε τόσο την πρόθεση της δημοτικής αρχής να γίνουν οι εκδηλώσεις όσο και την ανάγκη να διασφαλιστεί η υγεία των συμμετεχόντων. 

Για το λόγο αυτό, η απόφαση που ελήφθη μετά την πρόταση του Δημάρχου, αναφέρει ότι οι Σύλλογοι και το Κέντρο Πολιτισμού θα συγκεντρώσουν τις προτάσεις τους για τη μορφή που πρέπει να έχουν οι γιορτές, και θα προωθηθούν σε ΕΟΔΥ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να λάβουν την έγκριση αλλά και οδηγίες για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης, που πήρε το λόγο, σημείωσε ότι «οι Γιορτές όπως τις ξέραμε δεν θα υπάρξουν» και σημείωσε ότι τα τραπεζοκαθίσματα που θα αναπτυχθούν θα είναι πολύ λιγότερα από το παρελθόν. Όπως ανέφερε, πρέπει να συγκεντρωθούν οι ιδέες και οι σκέψεις, προκειμένου η πρόταση που θα καταθέσει ο Δήμος προς τον ΕΟΔΥ να  συνδυάζει τόσο την ουσία όσο και την ασφάλεια, ώστε να εγκριθεί.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 4/7/2020}