Το Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης αναλαμβάνει φέτος τη «Γειτονιά του Αη- Βασίλη»

Με κάλεσμα προς τους Πολιτιστικούς Συλλόγους να συμμετάσχουν στην διοργάνωση Από τις 7 έως τις 31 Δεκεμβρίου θα ανοίξει τις «πύλες» της. Τι συζητήθηκε στην οργανωτική.

Μια πρώτη συνάντηση, προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που το επιθυμούν για να συμμετάσχουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο στην διοργάνωση της φετινής «Γειτονιάς του Αη – Βασίλη» έγινε προχθές το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, το οποίο και θα έχει εξ΄ ολοκλήρου από φέτος την περίφημη «γειτονιά», την οποία μικροί και μεγάλοι επισκέπτονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΤΑ…

Με «κεφαλή» το Κέντρο Πολιτισμού, φέτος η «γειτονιά» θα γίνει με διαφορετικό τρόπο, όμως πάντα με την εθελοντική συνδρομή, των Πολιτιστικών Συλλόγων που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν, με επίκεντρο τα ξανθιωτάκια που θα έχουν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στα Χριστούγεννα μέσα από τα ξύλινα και χριστουγεννιάτικα στολισμένα σπιτάκια και μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο Δήμος Ξάνθης.

Μάλιστα από την φετινή γειτονιά δεν θα λείπουν και τα… «κουρσάκια» αλλά με αντίτιμο που μπορεί να υποστηρίξει κάθε γονιός.

ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΜΑΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

Στο μεταξύ, όλα θα γίνουν (όπως τουλάχιστον αφέθηκε να εννοηθεί) με γνώμονα όχι το κέρδος, ούτε την…ζημία αλλά την χαρά των παιδιών που θα επισκεφθούν την Κεντρική Πλατεία. Για αυτό και ό,τι δίνεται σε αυτά, θα έχει μικρό κόστος ή και θα παρέχεται δωρεάν.

Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν (σε μια πρώτη συνάντηση βέβαια που είχε σκοπό το να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους) κατά την διάρκεια της Οργανωτικής Επιτροπής που συγκάλεσε το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης.

«ΣΚΥΤΑΛΗ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ύστερα από διαλογική συζήτηση και κατόπιν της επεξήγησης των λόγων για τους οποίους το Λύκειο τον Ελληνίδων, δίνει φέτος εξ’ ολοκλήρου την «σκυτάλη» στο Κέντρο Πολιτισμού, από την Πρόεδρο του Λυκείου κ. Πέπη Στάντσιου, καθορίστηκαν ήδη ένα ή δύο (ανάλογα με το αν υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι που ενδιαφέρονται) σπιτάκια για το Λύκειο των Ελληνίδων που θα κάνει την δράση του «καφενείου» διαθέτοντας καφέ, ζεστό κρασί και ζαχαρωτά, ένα ή δύο σπιτάκια (και πάλι ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα προκύψει) για τον Σύλλογο Εβριτών Ξάνθης και ένα σπιτάκι για το ίδιο το Κέντρο Πολιτισμού το οποίο όπως επισήμανε ο Πρόεδρός του κ. Πασχάλης Λύρατζης, «υπάρχουν άτομα να το υποστηρίξουν».

ΣΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ

Σημειώνεται ότι η «Γειτονιά του Αη Βασίλη», αν κρατήσει το ίδιο όνομα φέτος, θα ανοίξει τις «πύλες» της κατά την ημέρα φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Κεντρική Πλατεία, δηλαδή στις 7 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, παρά το γεγονός ότι τα Χριστούγεννα δεν τελειώνουν εκεί, αλλά…αλλάζει το οικονομικό έτος και έτσι οι σύλλογοι που θα έχουν χριστουγεννιάτικα είδη και προϊόντα προς πώληση, θα έχουν πρόβλημα, αφού η ίδια δράση, σε…άλλο έτος, υπολογίζεται ως η πρώτη δράση του νέου έτους.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr/, 3/11/2017}