Ουάσιγκτον: βραβείο «ηγέτης» στον Άγγελο Τσακόπουλο – μηνύματα από Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα, Αντώνη Σαμαρά

Ουάσιγκτον, 7.2.2023 – Στο πλαίσιο του 4ου Southeast Europe & East Med Forum που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, την Καθημερινή και το Ελληνο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας, στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Hellas and Diaspora – The Future”, τιμήθηκε με το βραβείο “ηγέτης”, για την πολυετή προσφορά του, το βράδυ της Δευτέρας 6.2.2023, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και ευεργέτης της ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ, Άγγελος Τσακόπουλος.

Το βραβείο απένειμε η τέως Πρόεδρος της Βουλής της Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσυ Πελόζι, η οποία δήλωσε “είμαστε όλοι Έλληνες – ποιητικά μιλώντας. Αλλά σε όρους δημοκρατίας, πραγματικά είμαστε” και πως ο Άγγελος Τσακόπουλος είναι η προσωποποίηση του αμερικανικού ονείρου. “Ο Άγγελος Τσακόπουλος έκανε την Αμερική “περισσότερο Αμερική””, υπογράμμισε. Μίλησε για τη διασπορά και το πώς προσφέρει στην Αμερική, καθώς και για την διακομματική εκτίμηση στο πρόσωπο του Τσακόπουλου, ενώ αναφέρθηκε και στην ιστορική ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.

Για τον Άγγελο Τσακόπουλο και το έργο του μίλησαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς η Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζωρτζ Τσούνης. Μήνυμα της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, εκφώνησε η Αντι-Κυβερνήτης της Καλιφόρνια και κόρη του Άγγελου Τσακόπουλου, Ελένη Κουναλάκη. Στο μήνυμά της, η Κάμαλα Χάρις αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είναι ευγνώμων για τις προσπάθειές του για την ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας και για την ακλόνητη αφοσίωσή του στα ελληνικά ιδεώδη.

Επίσης, μηνύματα έστειλαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, o τ. Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο π. Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο π. Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και η π. ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Διαβάστε εδώ τα μηνύματα της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του τ. Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του π. Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xanthitimes.gr/, 8/2/2023}