Βραβεύσεις καθηγητών και φοιτητών του ΔΠΘ

Ο κ.κ. Παντελεήμων απέδωσε την ανώτατη τιμητική διάκριση στον πρύτανη Αλ. Πολυχρονίδη

Την ημέρα των Τριών Ιεραρχών τίμησαν με εκδήλωση και βραβεύσεις Μητρόπολη Μαρωνείας-Κομοτηνής και Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Η εκδήλωση είχε πλούσιο πρόγραμμα, γεμάτο ομιλίες και βραβεύσεις, με την έναρξη να είναι θρησκευτική με τον απολυτύκιο των Τριών Ιεραρχών και τα καθίσματα του Όρθρου από τη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης υπό τη διεύθυνση του Γρ. Παπαγιάννη. Ακολούθησαν οι κεντρικοί χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονα και τον πρύτανη Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, ενώ λίγο αργότερα οι δύο άντρες συναντήθηκαν ξανά, αφού ο Μητροπολίτης βράβευσε τον πρύτανη, αποδίδοντάς του την ανώτερη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητρόπολης. Τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα «Το Μήνυμα των Τριών Ιεραρχών σήμερα» εκφώνησε ο κοσμήτορας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης.

Βραβεύσεις φοιτητών και ακαδημαϊκών

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκε το βραβείο εξαίρετης διδασκαλίας του ΔΠΘ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στον καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Βασίλη Παπαδόπουλο για την εξαίρετη διδασκαλία του και τη συνολική προσφορά του στο Πανεπιστήμιο, καθώς και  εύφημος μνεία στον καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής Στέλιο Παναγούτσο για την καινοτόμο διδασκαλία κλινικών μαθημάτων την περίοδο του Covid-19.

Την ημέρα εορτασμού των Ελληνικών Γραμμάτων επέλεξε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προκειμένου να βραβεύσει τόσο τους φοιτητές-μέλη ομάδων που διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς το 2021, όσο και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που συγκαταλέγονται στις λίστες του Stanford University. Πρόκειται για μια λίστα η οποία προσδιορίζει τους κορυφαίους ερευνητές στους τομείς της ειδικότητάς τους, των οποίων οι δημοσιεύσεις αναφέρονται συχνότερα από άλλους συγγραφείς σε όλο τον κόσμο, απαριθμεί δε επιστήμονες των οποίων οι δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες έχουν επιταχύνει την πρόοδο στους αντίστοιχους τομείς τους και έχουν επηρεάσει την εξέλιξη της εργασίας άλλων ερευνητών.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 29/1/2022}