Βάσεις 2021: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωσή τους – Και με SMS τα αποτελέσματα

Τέλος αναμένεται να μπει στην αγωνία δεκάδων χιλιάδων μαθητών και γονέων, καθώς οι Βάσεις 2021 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια αναμένεται να ανακοινωθούν -εκτός σοβαρού απροόπτου- αύριο, Παρασκευή 27 Αυγούστου.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες και εκτός απροόπτου, θα κοινοποιήσει τα ονόματα των επιτυχόντων και τις βάσεις εισαγωγής στα τμήματα το πρωί της Παρασκευής.

Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα οι Βάσεις 2021 να ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Αυγούστου, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, οι βάσεις θα ανακοινωθούν μέχρι τη Δευτέρα «για να μπει τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών».

Και με SMS τα αποτελέσματα

Σημειώνεται ότι φέτος ισχύει μια μεγάλη αλλαγή στην ανακοίνωση των Βάσεων 2021, καθώς οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα και με SMS στο κινητό τους ή να δουν το αποτέλεσμα διαδικτυακά.

Πού αναμένεται «εκρηκτική» άνοδος και πού πιο ήπια

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελληνίων 2021 με την εκτίμηση που υπάρχει να κάνει λόγο για άνοδο στην πλειονότητα των περιπτώσεων η οποία θα είναι μικρή στα περιζήτητα τμήματα, αλλά μεγαλύτερη των 5.000 μορίων σε τμήματα χαμηλής ζήτησης.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να φέρουν αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης καθώς η επεξεργασία των στοιχείων δείχνει ότι τουλάχιστον 30 με 50 τμήματα ΑΕΙ αναμένεται να έχουν μονοψήφιο αριθμό φοιτητών και φοιτητριών ή και κανέναν πρωτοετή, κάτι που αυτομάτως θα τα σύρει στον «φακό» της Εθνικής Αρχής για την Ανώτατη Εκπαίδευση (ΕΘΑΑΕ), η οποία αναμένεται σύντομα να εισηγηθεί μείωση των πανεπιστημιακών τμημάτων της χώρας ή ενσωμάτωση όσων αποδειχθούν «αδύναμα» να επιβιώσουν.

Όλα αυτά ενώ ένας αριθμός περίπου 25.000 με 30.000 ατόμων θα μείνει φέτος εκτός των πανεπιστημίων, με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται σε περιφερειακά πανεπιστήμια να καταγραφούν 10.000 με 15.000 κενές θέσεις.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 26/8/2021}